BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisErdal Aral İş Faktöring Genel Müdürü oluyor----

Erdal Aral İş Faktöring Genel Müdürü oluyor

Erdal Aral İş Faktöring Genel Müdürü oluyor
29 Mart 2016 - 15:03 www.finansgundem.com

İş Yatırım Genel Müdürlüğü’nden ayrılan Erdal Aral’ın İş Faktöring Genel Müdürü olarak atanması bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM/KULİS HABER

İş Yatırım Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Erdal Aral’ın İş Faktöring Genel Müdürü olarak atanacağı söyleniyor. Finansgundem.com’un edindiği bilgilere göre Aral’ın atamasıyla ilgili açıklama en geç önümüzdeki hafta içerisinde yapılacak. İş Bankası Grubu şirketlerindeki yeni görevi nedeniyle İş Yatırım Genel Müdürlüğü’nden ayrılan Erdal Aral’ın hangi şirketin başına geçeceği ya da banka içerisindeki yeni göreviyle ilgili olarak bir açıklama yapılmamıştı. İş Bankası'ndaki yeni yapılanmanın ardından İş Yatırım’dan yapılan açıklamada, İş Yatırım Genel Müdürü Ali Erdal Aral'ın, İş Bankası Grubu şirketlerinde üstleneceği görev nedeniyle Genel Müdürlük görevinden ayrıldığı belirtilmişti. Açıklamada, Genel Müdür Yardımcılarından Murat Kural'ın 31 Mart tarihinden itibaren vekaleten Genel Müdür olarak atanmasına karar verildiği de duyurulmuştu.

YENİ GENEL MÜDÜR KİM OLACAK?

Banka ayrıca Genel Müdür Yardımcısı Rıza İhsan Kutlusoy'un İş Yatırım Menkul Değerler'de üstleneceği görev nedeniyle gerekli yasal sürecin tamamlanmasından sonra bankadaki görevinden ayrılmasına karar verildiğini açıklamıştı. İş Bankası’nda uzun yıllardır genel müdür yardımcılığı görevini üstlenen Kural’ın asaleten atanıp atanmayacağı henüz netlik kazanmadı. İlhami Koç’un İş Yatırım’dan ayrılacağı dönem de ismi genel müdürlük için geçen Rıza İhsan Kutlusoy’a yeniden İş Yatırım bünyesinde görev verilmesi ise kafaları karıştırdı. Kulislerde, Kutlusoy’un da genel müdür adayları arasında olduğu konuşulmaya başlandı. Kutlusoy, daha önceki yıllarda da aracı kurumun yönetim kurulunda görev almıştı.

İŞ BANKASI’NDA DEĞİŞİM SÜRÜYOR

İş Bankası’ndaki değişim süreci devam ediyor. Banka, önceki hafta Aysel Tacer'in ayrılması ile boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Feray Demir'in seçildiğini duyurmuştu.  Kurumsal Krediler Tahsis Bölümü Müdürü Murat Bilgiç ile İşbank AG'nin Genel Müdürü N. Burak Seyrek'in ise gerekli yasal sürecin tamamlanmasından sonra göreve başlamak üzere Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandığı açıklanmıştı.

 ERDAL ARAL 2013 YILI BAŞINDA ATANMIŞTI

Erdal Aral, 31 Ocak 2013 tarihinde İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı’yken İş Yatırım Genel Müdürü olarak atanmıştı. 2002 yılından 2013 yılı başına kadar İş Yatırım'ın Genel Müdürlüğü'nü üstlenen İlhami Koç ise Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığı’na getirilmişti.

1986-1996 yılları arasında İş Bankası'nda görev yaptıktan sonra 1997 yılında kurulan İş Yatırım'da görev yapmaya başlayan İlhami Koç, burada Genel Müdür Yardımcılığı görevindeyken, 2001 yılında İş Girişim Sermayesi'nde Genel Müdür olarak görev yapmış, 2002’de ise İş Yatırım'a Genel Müdür olarak atanmıştı. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve İş Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Türkakın'ın Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'ne Genel Müdür olarak atanması nedeni ile İş Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de İlhami Koç üstlenmişti.

ERDAL ARAL KİMDİR?

Erdal Aral, 1989 yılında Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı İş Bankası bünyesinde çeşitli kademelerde hizmet verdi.  1989 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü'nden mezun olup Loughborough  University of Technology'de Uluslararası Bankacılık konusunda yüksek  lisans programını tamamlayan Aral, 1997 yılında Hazine Bölümü Müdür Yardımcılığı’na, 2000 yılında Birim Müdürlüğü’ne, 2002 yılında Bölüm Müdürlüğü’ne, 2008 yılında Kozyatağı Kurumsal Şubesi Müdürlüğü’ne atandı.  13 Nisan 2011 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığı’na atanan Erdal Aral 31 Ocak 2013 tarihinde İş Yatırım Genel Müdürü olarak atanmıştı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)