BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatEnflasyonla mücadelede yaşlı nüfus önemsenmiyor----

Enflasyonla mücadelede yaşlı nüfus önemsenmiyor

Enflasyonla mücadelede yaşlı nüfus önemsenmiyor
05 Ağustos 2022 - 17:52 www.finansgundem.com

Enflasyon birçok Amerikalının bütçesini zorluyor. Sabit gelirle yaşayan yaşlılar için ise durum daha vahim.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek enflasyonla mücadele eden ABD’de yaşlılar kendilerini unutulmuş hissediyor. Devlet teşviklerinden yeterince faydalanamayan yaşlı kesim, değerlendirilecek kadar önemli olmadığını düşünüyor.

Fortune’dan Byalicia Adamczyk’in haberine göre, artan kiralar ile yükselen benzin ve gıda fiyatları arasında kalan emekli kesim, ay sonunu getirmekte zorlanıyor. 76 yaşındaki Caren Spencer, kablo TV paketini düşürüyor ve nadiren alışveriş yapıyor. Birkaç hayır kurumuna yaptığı aylık bağışları ise kesmeyi planlıyor.

Teşvikler herkesi kapsamıyor

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, onlarca yıllık yüksek enflasyon çoğu Amerikalının bütçesini olumsuz etkiliyor. Ancak sabit gelirle yaşayan yaşlılar için durum çok daha kötü. Spencer kira, market alışverişi, ilaçlar ve diğer ihtiyaçları için Sosyal Güvenlik ödemelerinden gelen aylık 2.200 dolara güveniyor.

Kaliforniya, yüksek fiyatları dengelemek için yerleşiklere para gönderme sözü verdiğinde Spencer, bunu oldukça ihtiyatlı bir iyimserlikle karşıladığını belirtiyor. Spencer, “Sadece hayatımı kolaylaştıracaktı. Her kuruşumu saymak orunda kalmayacaktım. İşler düzelene kadar sorunların üstesinden gelip gelemeyeceğim konusunda endişelenmeme gerek kalmayacaktı” diyor.

Ardından Spencer, 500 bin ABD Doları’na kadar kazanan haneler için toplam 200 ila 1.050 dolar arasında ve tek seferlik olarak yapılacak bu yardıma hak kazanamadığını öğreniyor. Enflasyon teşvikini almak için Kaliforniyalıların vergi beyannamesi vermiş olması şartı da Spencer için durumu zorlaştırıyor.

Düşük gelirli insanlara değer verilmiyor

Sonuç olarak, eyalette yaşayan en yoksul kesimin büyük bir bölümü teşviklerden faydalanamıyor. Spencer, ülke genelinde eyaletlerde enflasyonla mücadele için devlet teşvikleri bakımından dışlanmış hissettiğini söyleyen birçok yaşlıdan sadece biri. Bu, Kaliforniya’da yaşayan yaşlılar için ikinci darbe anlamına geliyor çünkü birçoğu, aynı nedenlerle 2021 yılında gönderilen ve Golden State Stimulus adı verilen teşvikten de faydalanamamıştı. Golden State Stimulus kapsamında 600 ila 1200 dolarlık yardım yapılması öngörülüyordu.

Spencer, 50 yılı aşkın süredir vergi ödüyor ve vergi beyanında bulunuyor. “Hala otomobilim, benzinim ve birçok şey için vergi ödüyorum” diyen Spencer, “Ama Kaliforniya beni geçerli bir vergi mükellefi olarak kabul etmiyor” şeklinde konuşuyor.

Kaliforniya’da vergi beyannamesi vermeyenler, yardım programını yöneten kurumun vergi bilgileri sisteminde yer almadıkları için teşvik parası alamıyor. Ancak Spencer, tıpkı federal hükümetin yaptığı gibi devletin kendisi gibi düşük gelirli insanlar için bir geçici çözüm yaratması gerektiğini ve böylece sistemde yer almayanların, Kovid-19 salgını sırasında gönderilen üç ekonomik etki ödemesini alabilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kaliforniya ve Florida

Kaliforniya, yaşlıları ve diğer ihtiyacı olan Amerikalıları enflasyonla mücadele çabalarından dışlayan tek eyalet değil. Florida'da, çocuklu yaklaşık 60.000 düşük gelirli aile, şartları sağlayan çocuk başına, tek sefere mahsus olmak kaydıyla 450 dolar değerinde ödeme alıyor. Ekonomik anlamda oldukça sıkıntılı olan birçok Floridalı ise neden dışlandıklarını merak ediyor.

Florida’da yaşayan 68 yaşındaki Donna Conley, “Birçoğumuz hayatımızın çoğunu çalışarak geçirdikten sonra faturalarımızı ödemekte zorlanır hale geldik. Sabit gelirle yaşayan emekliler için biraz maddi yardıma ne dersiniz? Hayat pahalılığı gelirimizi çoktan geçti” şeklinde konuşuyor.

Tabii ki her eyalet enflasyon indirimi ya da teşvik programı uygulamıyor. Ancak Spencer, yaşananlar sonrasında “Bu durum, düşünülecek kadar bile önemli olmadığımızı hissettiriyor” diyor.

Yaşam şartları emeklileri de çalışmaya zorluyor

 

İngiltere'de artan yaşam maliyeti çalışanları ikinci bir işe yöneltti

 

Rahat bir yaşam sürmek için ne kadar para gerekir?

 

Baba evine zorunlu dönüş

 

Avusturalya’da evde bakım bekleyen 50 binin üzerinde yaşlı öldü

 

Dünya genelinde yaşlı nüfus oranı artıyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.05 Ağustos 2022 19:01

    ÜLKEMIZDE DE PANDEMİ DÖNEMİNDE 65 YAŞ ÜZERİNDE OLUP SİYASETÇİ SANAYİCİ TÜCCAR ESNAF SERBEST MESLEK SAHİBİ OLMAYANLAR BAZEN GÜNBOYU SAKAĞA ÇIKMALARI DA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNMELERİ DE YASAKLANARAK DIŞLANDILAR

  • Cvp05 Ağustos 2022 19:45

    Çok doğru birde çağdaş gelişmiş uygar medeni insanlıgın yaşam kalitesinin varoldugu Hristiyan ülkesine sürekli eleştiri yaparlar kendi üçüncü dünya geri kalmış ülkesinin içindeki bulunduğu durumu görmezden gelerek