BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaRahat bir yaşam sürmek için ne kadar para gerekir?----

Rahat bir yaşam sürmek için ne kadar para gerekir?

Rahat bir yaşam sürmek için ne kadar para gerekir?
21 Temmuz 2022 - 16:16 www.finansgundem.com

10 milyon dolarlık soru: Rahat bir yaşam sürmek için ne kadar para gerekir?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla boğuşan dünya, alım gücü açısından en zayıf dönemlerinden birini yaşıyor. En az iki tam zamanlı işte çalışanların sayısı giderek artıyor. Dünya geçim sıkıntısıyla uğraşırken İngiltere’de yapılan bir araştırma, rahat bir yaşam hayalini yeniden canlandırıyor.

İngiltere’deki Bath, Bath Spa ve Exeter üniversiteleri psikologları tarafından yapılan yakın zamanlı bir araştırmanın sonuçlarına göre, katılımcılar ‘rahat bir yaşam’ sürmek için en ideal miktarın 10 milyon dolar olduğuna karar veriyor. Bir not düşelim: Bu cevap Amerikalıları kapsamıyor.

10 milyon dolar

Forbes’tan Alex Ledsom’ın haberine göre, toplam 6 kıta ve 33 ülkeden 8 bin kişinin katıldığı araştırmada herkese aynı sorular soruluyor. Katılımcıların yüzde 86’sının rahat bir yaşam sürmek için 10 milyon doların yeterli olacağını söylemeleri, insanların isteklerinin pek de sınırsız olmadığını göstermesi bakımından farklı bir bakış açısı da sunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, araştırmada, soruya yanıt verirken katılımcılardan piyangoda büyük ikramiyeyi kazanmaya odaklanmaları isteniyor. Araştırmadan yüksek enflasyondan canı yanan insanların aza tamah etmeyi öğrendikleri sonucunu çıkarmak da mümkün.

İstisna: Amerikalılar

Bu sonuçların bir istisnası bulunuyor: Amerikalılar. Araştırmaya katılan Amerikan vatandaşlarının büyük çoğunluğu ideal bir yaşam sürmek için en az 100 milyon dolara ya da daha fazlasına ihtiyaçları olacağını söylerken, Amerikalıların yüzde 31,7’sine göre ise bu rakam 100 milyar dolara çıkıyor.

Buna karşın araştırma, Arjantin, Hindistan ve Rusya’dan ankete katılanların yüzde 50’sinden fazlasının rahat bir yaşam sürmek için 1 milyon dolara hatta daha azına bile razı olduklarını gösteriyor.

Çalışma sınırlı ve sınırsız servet ideallerinin farklı ülkelerin ekonomik kalkınma seviyeleriyle ilgisi olmadığını, daha çok ya da sınırsız bir miktar talep edenlerin görece daha genç, başarıya ve bağımsızlığa değer veren, şehir yaşamına adapte olmuş kişiler olduğunu gösteriyor.

Sınırsız istekler klişesi

Çalışmanın sonuçları ise ilginç bakış açılarına gebe. Çalışma sınırlı ve sınırsız servet ideallerinin farklı ülkelerin ekonomik kalkınma seviyeleriyle ilgisi olmadığını, daha çok ya da sınırsız bir miktar talep edenlerin görece daha genç, başarıya ve bağımsızlığa değer veren, şehir yaşamına adapte olmuş kişiler olduğunu gösteriyor. Ayrıca soruya görece yüksek miktar yanıtını verenlerin kolektif bilincin geliştiği ve güç ve statü farklılıklarının kabul edildiği ülkelerde yaşama eğiliminde oldukları tespit ediliyor.

Araştırma, daha sürdürülebilir bir ekonomik ilerleme biçimi için de bir umut olma niteliği taşıyor. Araştırmayı kaleme alan yazarlar, “İnsanların sınırsız isteklere sahip oldukları gerçeği Antik Yunan’dan beri kabul ediliyor ve bugün ekonomi ders kitaplarında dahi temel ekonomik sorunlardan biri olan kıtlık için bir gerekçe olarak öne sürülüyor” notunu düşüyor. Ancak araştırma, bu çok bilinen gerçeğin yanlış olduğunu kanıtladığına inanıyor. Araştırmanın sonuçları, zenginliği ve büyümeyi sınırlamaya yönelik sürdürülebilir hedeflerin insan idealleri ve özlemleriyle sanıldığından daha uyumlu olabildiğini gösteriyor.

Zenginlik ölçütü ayda 3,903 dolar

Çalışma, Fransız toplumundaki eşitsizlikleri inceleyen bağımsız bir kuruluş olan L'Observatoire des Inégalités tarafından da eş zamanlı olarak yayınlandı. Araştırmaya göre bir kişinin zengin sayılabilmesi için ayda 3,903 dolar gelire sahip olması gerektiğinin de altı çizildi.

İnsanlar kolay para kazanmanın yolunu buldu

 

Zenginler için de nakit kraldır

 

Zenginlerin aylık kazancı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.21 Temmuz 2022 23:23

    RAHAT BIR HAYAT KASLARI ERİTECEĞİNDEN ÖMRÜ KISALTIR EN ZENGİN KİŞİLER ARASINDA 100 YAŞINI GEÇEN YOK KİŞİ 100 YAŞINI GEÇMİŞ DE OLSA ONA DEVLET TARAFINDAN YAPABİLECEĞİ İŞ VERİLİP/SAĞLANIP GELİR ELDE ETMESİ ŞART/MECBUR OLMALIDIR İNSAN YAŞI NE OLURSA OLSUN YARARLI OLDUĞUNU HİSSEDERSE ÇOK FAZLA PARASI OLMASA DA BİRKAÇ YÜZYIL RAHATLIKLA MUTLU BİR ŞEKİLDE YAŞAYABİLİR YÖNETENLER İLERİ YAŞTA OLANLARIN HEPSİNİ BUNAMIŞ GÖRMEMELİ PANDEMİ SIRASINDA KENDİLERİ ÖZGÜRCE DOLAŞIRKEN İŞİ OLMAYANLARI EVE TIKMAMALI ONLAR EVİNE KAANSIN VEFA DESTEK EKİPLERİ ONLARA GİTSİN