BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinZenginlerin aylık kazancı----

Zenginlerin aylık kazancı

Zenginlerin aylık kazancı
09 Haziran 2022 - 18:01 www.finansgundem.com

Fransa merkezli bir bağımsız araştırma kuruluşu zengin sayılabilmek için bir insanın ne kadar kazanması gerektiğini araştırdı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Zenginlik insanların birbiri arasında sıklıkla tartıştığı konular arasında yer alır. Zira birçok kişi toplumun geneline göre ne konumda olduğunu bilmek ister. Forbes’un haberine göre, toplumsal eşitsizliğe odaklanan Fransa merkezli bağımsız araştırma kuruluşu L’Observatoire des Inégalités’nin yayınladığı son rapor zengin olmanın ne demek olduğunu ve kaç kişiyi kapsadığını inceliyor.

Rapora göre Fransa’da bir kişinin zengin olarak sayılabilmesi için her ay 3.673 euro (3.903 dolar) gelir elde etmesi gerekiyor. Söz konusu rakam ortalama bir insanın elde ettiği gelirin iki katına tekabül ediyor. Fransa’da 4,5 milyon kişi bu kapsamın içerisinde bulunuyor.

Araştırma verilerine göre, 14 yaşın altında iki çocuğu olan bir çiftin zengin sayılması için aylık toplam gelirlerinin en az 7.713 euro (8.267 dolar) olması gerekiyor.

Zengin olmak için her ay elde edilmesi gereken gelir yıllara ve para birimlerine göre değişkenlik gösteriyor. Zira 2020 yılında bir kişinin zengin sayılması için her ay 3.470 euro veya 3.924 dolar kazanması gerekiyordu.

Nüfusun %1’lik kesimini kapsayan “süper zenginler” arasına girmek içinse bireylerin vergi sonrası aylık gelirinin 7.180 euro (7.696 dolar) olması gerekiyor. Araştırmada Fransa’da gelirleri açısından en zengin insanların (57 yaş ortalamasıyla) nüfusun geri kalanına oranla biraz daha yaşlı olduğu gözüküyor. Zira evlerinde çocuğu bulunmayan bu insanlar kendi mülklerine sahip olmanın yanı sıra çalıştıkları işyerlerinde de yönetici pozisyonunda bulunuyorlar.

Araştırma servetleri açısından en zengin insanların genellikle daha yaşlı olduğunu ortaya koydu. Fransa merkezli araştırma firması Fransız zenginlerin %70’inin 50 yaşın üzerinde olduğunu, %39’unun emekli olduğunu ve %28’inin Paris’te veya çevresinde yaşadığını gösteriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Fransa’nın en zengin insanı olan LVMH’nin Başkanı Bernard Arnault ise ülkenin en büyük ikinci şehri Marsilya’da yaşıyor. Lüks perakende mağazası patronu Arnault’un toplam serveti Marsilya’daki tüm mülklerin toplam değeriyle eşdeğer seviyede.

Fransa odaklı araştırma bireysel yaşam kalitesi, yoksulluk ve küresel eşitsizlik konularında bilgi sağlamayı amaçlıyor. Araştırmada, “Hayatta zengin olmak için çok şeye sahip olmak gerekir. Ama bu ‘çok’ ne kadar fazladır?” sorusu soruluyor.

Avrupa Birliği asgari ücret konusunda anlaşmaya vardı

 

Dünyanın en pahalı 10 şehri

 

Lagarde'den "yüksek enflasyon" vurgusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)