BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEkonomi yönetiminin merkezi olan bina boşaltılıyor----

Ekonomi yönetiminin merkezi olan bina boşaltılıyor

Ekonomi yönetiminin merkezi olan bina boşaltılıyor
03 Kasım 2023 - 08:19 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek mahallesi binasından çıkma kararı aldığı öğrenildi. Deprem açısından uygun olmadığı ve personele taşınma hazırlıklarına başlaması talimatının verildiği öne sürüldü

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kullandığı, geçmişte Hazine Müsteşarlığı’na ev sahipliği yapan İnönü Bulvarı üzerindeki binada personele sözlü olarak taşınma hazırlıklarına başlaması talimatının verildiği öğrenildi.

Ekonomim'den Mehmet Kaya'nın haberine göre, herhangi bir yazılı bildirim olmasa da personelin sözlü talimat üzerine taşınma hazırlıklarına başladığı kaydedildi. Resmi bilgi olmasa da deprem açısından riskli raporu verildiği yönünde bilgiler veriliyor.

Geçmişte Halkbank için yapılan ancak Hazine Müsteşarlığı’nın Halkbank’a haber vermeden yerleştiği bina, ekonomi yönetiminin önemli merkezi olmuştu.

Kaynaklar, taşınılacak yer ve zaman konusunda resmi bir bildirimde bulunulmadığı ancak personelin eşyalarını toplamaya başladığını belirttiler. Personele, mümkün olduğunca birimlerin bir arada olacağı bir çözüm için çalışıldığının söylendiği belirtildi.

Hazine Müsteşarlığı ve sonrasında oluşturulan Dış Ticaret Müsteşarlığına ev sahibi yapan bina, Başbakanlık sistemi döneminde ilgili bakanların da makamını ev sahipliği yapmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı oluşturulmasıyla da, Maliye Bakanlığı’nın TBMM’nin karşısında bulunan binası ile birlikte Bakan makamı bulunan iki binadan biriydi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "otoyol ve köprüler satılacak" haberini yalanladı

 

Hazine'den 244,4 milyarlık borçlanma planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)