BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDoğuş Yiyecek İçecek ortak arıyor----

Doğuş Yiyecek İçecek ortak arıyor

Doğuş Yiyecek İçecek ortak arıyor
28 Şubat 2019 - 16:52 www.finansgundem.com

Azınlık ortağı arayışında olan Doğuş Yiyecek İçecek’te Avrupa'dan bir şirket ile görüşme yapıldığı belirtildi

Bünyesinde Patos, Cipso gibi cips markalarının yanı sıra çay, şeker ve salça markalarını da barındıran Doğuş Yiyecek İçecek, şirketin bütünü için azınlık ortağa sıcak baktığını ve batılı bir şirketle görüşme yaptıklarını söyledi.

Bir şirket yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada, konuyla ilgili İş Yatırım'ın yetkili olduğunu belirterek, ortaklık için şu anda kesinleşen bir durum olmadığını ancak Avrupa'dan bir şirketle görüştüklerini söyledi. İş Yatırım konu ile ilgili yorum yapmadı. 

Reuters'ın konuyla ilgili duyumları üzerine soruları yanıtlayan şirket yetkilisi, daha önce de uluslararası büyük şirketlerle görüştüklerini ancak bir sonuç alınamadığını belirterek, "Azınlık bir ortağa sıcak bakıyoruz. İki üç ay önce bir toplantı yaptık. Yüzde 10-20 arası ortaklığa sıcak baktılar. Olay bu kadar. Avrupalı bir şirketle görüşmeler sürüyor, şu ana kadar bir toplantı yapıldı. 3-4 ay daha sürer. Olur ya da olmaz. Komple şirketi satmayı düşünmüyoruz, öyle bir parayı da vermiyorlar" diye konuştu. Yetkili şirkete Uzakdoğu'dan da tekliflerin geldiğini kaydetti. 

Yetkili bu yıl için cirolarının 2 milyar TL olduğunu belirterek, bunun üçte biri oranda da bankalara borcun olduğunu ifade etti. Ancak bu borçlarla ilgili bir sıkıntı olmadığını kaydetti. 

1985 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Doğuş Çay, Patos ve Cipso gibi gibi markaların yanı sıra, Doğuş domates salçası markasını da bünyesinde barındırıyor. 

Şeker alanında da Doğuş şeker markasıyla faaliyet gösteren şirket son olarak 2018 yılında özelleştirilen Afyon şeker fabrikasını satın almıştı. Şirket Afyon şeker fabrikasını 725 milyon lira bedelle satın almıştı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)