BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankaların beklenmedik pandemi tasarrufu----

Dev bankaların beklenmedik pandemi tasarrufu

Dev bankaların beklenmedik pandemi tasarrufu
15 Mart 2021 - 18:04 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde dev bankalar seyahat ve eğlence harcamalarından 1 milyar dolar tasarruf etti. Özellikle sözleşme bankacılığı için kullanılan bu kaynaklar pandemi sonrasında da kısılmaya devam edecek gibi gözüküyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kovid-19 karantinaları nedeniyle bir ülkeden diğerine uçamayan veya müşteri kazanmak ve yemek yemek için para harcayamayan sözleşme bankacıları son 12 ayda dünyanın en büyük bankalarından bazılarını 1 milyar doların üzerinde tasarruf ettirdi.

Financial News'in yıllık bilanço analizine göre, Aralarında Goldman Sachs, HSBC, UBS ve Deutsche Bank'ın da bulunduğu büyük yatırım bankalarında seyahat ve eğlence maliyetleri düştü. Kovid-19 kısıtlamaları sırasında Zoom üzerinden yapılan işlemlerle yüksekten uçan yatırım bankacılarının milyonlarca dolarlık harcamaları kısıtlandı.

HSBC, 2020'de seyahat ücretlerine bir yıl öncesine kıyasla 300 milyon dolar daha az harcama yaparken, İsviçre bankası UBS benzeri maliyetlerden %55'lik bir azalmayla 209 milyon dolar tasarruf etti.

En büyük düşüş Deutsche Bank'ta gerçekleşti ve yıllık seyahat maliyetleri %70 düşüşle sadece 76 milyon Euro'ya gerilerken, Goldman'ın seyahat harcamalarını içeren 'pazar geliştirme' maliyetleri 2020'de %46 azalarak 401 milyon dolara düştü. NatWest Group’un seyahat masrafları da geçen yıl %67 düştü.

Toplamda, söz konusu bankalar seyahat harcamalarından yaklaşık 1,1 milyar dolar tasarruf etti ve bazı büyük kredi kuruluşları, salgın sırasında kendilerine uygulanan kısıtlamaların kalıcı maliyet tasarrufuna yol açabileceğini fark etti.

Deutsche Bank'ın Genel Müdürü Christian Sewing geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bankanın "gayrimenkul kurulumunu incelemeye başladığını ve kesinlikle Kovid'den önceki seyahat maliyetlerimizle aynı seviyeye dönmeyeceklerini" söyledi.

HSBC Yönetim Kurulu Başkanı Mark Tucker da bankanın gelecekte şahsen yapılan toplantılar yerine daha fazla video konferans yapmaya devam edeceklerini ima etti.

HSBC’nin yıllık raporunda Tucker "Grubun geri kalanı gibi, yönetim kurulu da 2020'de çalışma biçimlerini pandemiye uyarlamak zorunda kaldı. Yılın büyük bir bölümünde sanal ortamlar üzerinden toplandık, bu sayede daha az seyahatle ve daha sık, daha kısa toplantılar yapmamız sağlandı. Kısıtlamalar kaldırıldıktan ve bir kez daha seyahat etmek mümkün hale geldikten sonra geçtiğimiz yıl boyunca iyi çalışan yöntemleri nasıl koruyacağımızı düşünmek bizim için önemli olacaktır” görüşlerine yer verdi.

Salgının ilk günlerinde, sözleşme ve şirket evliliği alanındaki bankacılar, şahsen toplantı olmaması nedeniyle, güçlü ilişkilerin ve güvenin gerekli olduğu daha büyük işlemler için anlaşma faaliyetlerini engelleneceğini öne sürüyorlardı. Bununla birlikte, finansal veri sağlayıcısı araştırma şirketi Coalition'a göre, en tepedeki 12 yatırım bankası 2020'de sözleşme birimlerinden 49,4 milyar dolar kazandı. Bu rakam 2019'daki oranlara göre %23'lük bir artışla ve on yılın en yüksek rakamlarına işaret ediyor.

Dev bankalar dolandırıcılık önlemlerini uygulamadı

 

Hollanda bankasının hisselerini çökerten şok suçlama

 

Fitch’ten Türk bankaları raporu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)