BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHollanda bankasının hisselerini çökerten şok suçlama----

Hollanda bankasının hisselerini çökerten şok suçlama

Hollanda bankasının hisselerini çökerten şok suçlama
15 Mart 2021 - 14:19 www.finansgundem.com

Hollanda bankası ABN Amro’nun kara para aklama soruşturmasıyla başı dertte. Bankanın söz konusu suçlardan haberi olduğu iddiaları bankanın beklenenden daha yüksek bir ceza almasına neden olabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABN Amro hisseleri, Hollanda bankasının devam eden bir kara para aklama soruşturmasında beklenenden daha yüksek bir cezayla karşı karşıya kalabileceği yönündeki haberler sonrasında Pazartesi günü Amsterdam borsasına %4’lük düşüşle başladı.

Reuters’ın haberine göre bankanın geçen hafta yayınlanan yıllık raporunda, Hollandalı savcılar tarafından Eylül 2019'da başlatılan ve daha önce belirtilenden daha geniş bir soruşturmaya yer verildi. Belgede, “kara para aklama" suçlamalarına dair ibarelerin de bulunduğu belirtildi.

Suçlamalar daha önceki süreçte, ABN'nin kara para aklamayla ilgili hesapları tespit edememesi, şüpheli müşterilerle ilişkilerini sonlandırmaması ve bu tür işlemleri ilgili makamlara bildirmemesiyle sınırlıydı.

ABN Amro sözcüsü konuyla ilgili açıklamalarında bankanın soruşturma makamlarıyla tam işbirliği

yaptığını söyledi, ancak daha fazla yorum yapmadı. Hollanda gazetesi De Telegraaf'ın konuyla ilgili haberine göre, yeni suçlamalar, bankanın kara para aklama faaliyetlerinden haberdar olduğu ancak bu konuda harekete geçmediği anlamına gelebilir ve bu iddialar ABN'nin Pazartesi günkü yıllık raporunda yer alan yeni ifadeyi açıklar nitelikte.

Eğer ABN Amro kara para aklama faaliyetlerinden haberdarsa bu bankanın daha yüksek bir para cezasına çarptırılmasına yol açabilir. Bankanın yöneticilerinin kara para aklamaktan direkt olarak sorumlu tutulması olasılığını arttırabilir.

Yatırım danışmanlığı firması KBC Securities Analisti Jason Kalamboussis verdiği demeçte, "Bu konuda daha fazla bilgiye ulaşılmış olması nedeniyle para cezası piyasanın daha önce beklediğinden daha büyük olabilir. Soruşturma daha uzun sürebilir ve bu konu muhtemelen hızlı bir şekilde sonuçlanmayacak” dedi.

AstraZeneca'ya bir şok daha! Hollanda da askıya aldı

 

AXA’nın üst düzey yönetiminde değişim

 

İTO yemek kartlarına savaş açtı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)