BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch’ten Türk bankaları raporu----

Fitch’ten Türk bankaları raporu

Fitch’ten Türk bankaları raporu
15 Mart 2021 - 15:56 www.finansgundem.com

Fitch: Türkiye'nin daha tutarlı ve ortodoks politikaya dönmesi Türk bankalarının 2021'de dış fonlama piyasalarına erişimine destek verdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk Bankaları Veri İzleme Raporu-4. Çeyrek 2020 sonuçlarını açıkladı. Raporda, "Türkiye'nin daha tutarlı ve ortodoks politikaya dönmesi Türk bankalarının 2021'de dış fonlama piyasalarına erişimine destek verdi" denildi.

Değerlendirmede bununla birlikte yükselen TL faiz oranlarının bankaların marjlarını sıkıştırdığı ve kredi büyümesini sınırladığı ifade edildi.

Fitch, Türk bankacılık sisteminde sorunlu ve yeniden yapılandırılmış kredi oranının 2021-2022'de artmasını beklediğini aktarırken, "2020 sonunda bankaların sorunlu kredi ve 2. kategori kredi oranları sırasıyla %4,7 ve %10,9 oranlarından değişmedi" tespiti yaptı.

Regülatörlerin attığı rahatlatma adımları ile bankaların kredi oranlarına ilişkin varlık kalitesi bozulması, TL'de hassasiyet ve piyasa volatilesi kaynaklı risklerin azaldığı kaydedildi.

Derecelendirme kuruluşu, TL'de faizin yükselmesinin bankaların sektör ve gelir büyümesini yılın ilk yarısında azaltacağını tahmin ederken yılın ikinci yarısında ise TL'de daha fazla istikrar ve para politikası kredibilitesinin artması ile ılımlı büyümenin desteklenebileceğini öngördü.

Sanılanın aksine borsa tahvil yatırımından daha güvenli

Hollanda bankasının hisselerini çökerten şok suçlama

Varank: Kripto paraları başı boş bırakmayacağız

Her köşeye bir Bitcoin ATM’si geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)