BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaHaberlerDenizbank POS kabusuna son veriyor----

Denizbank POS kabusuna son veriyor

Denizbank POS kabusuna son veriyor
06 Mart 2013 - 13:13 www.finansgundem.com

Denizbank ve MT Bilgi teknolojileri yeni nesil POS özellikli Mobil Yazar Kasa VERA-DELTA’YI iş dünyasının kullanımına sunuyor

FINANSGUNDEM.COM
Türkiye’nin 20 yıllık mali hafızaya sahip ilk yazar kasalarını üreten MT Bilgi Teknolojileri , yeni nesil POS özellikli Mobil Yazar Kasa VERA-DELTA’YI çözüm ortağı DenizBank ile birlikte iş dünyasının kullanımına sunuyor. Dünyada bir ilk özelliğini taşıyan EFT POS özellikle  VERA-DELTA bugün Ritz Carlton Otel’de yapılan basın toplantısında tanıtıldı. Toplantı DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, MT Bilgi Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun ve Cardtek Genel Müdürü Murat Güzel‘in ev sahipliğinde gerçekleşti.
Yapımı ve geliştirilmesi üç yıl süren ve bütünüyle Türk mühendislerin ürünü olan bu gelişmiş EFT POS özellikli Mobil Yazar Kasa, sektörde bir ilki temsil ediyor. VERA-DELTA ile tek bir cihazdan aynı anda yazar kasa ve pos işlemleri gerçekleştirilebiliyor. VERA-DELTA, yazar kasa ve POS fişlerini aynı hibrid blok yapı üzerinden kesebilen teknolojisi, mali ve banka verilerini eşleştirebilen mimarisi ile devlete ölçülebilir, güvenilir ve denetlenebilir bir otokontrol sistemi sunuyor.
 MURAT SANCAK: TÜRK MÜHENDİSLERİNİN ZAFERİ
Toplantıda konuşan MT Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak “2008 yılında Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı yayınlandıktan 16 ay sonra EFT POS özellikli Mobil Yazar Kasa’nın AR-GE çalışmalarına başladık.  MT Grup, 2005 yılında sağlık ve medikal alanında kurulan bir iştiraktir. Bu proje Türkiye ve Dünya’da bir ilktir” dedi.  Sancak “2009 yılında 3 Türk mühendis bana geldi ve projeyi anlattılar. Yazar kasa ve postlar birleştirilecek’ dediler. Yarım saatte karar verdik ve projeye başladık. Türk mühendislerinin imza attığı projeyi yurt dışına bağlı olmadan geliştiren ilk firmayız” diyen Sancak şöyle devam etti: ”Dört Avrupa ülkesi ve Azerbaycan’ın Maliye Bakanlığı’ndan da bize bu proje ile ilgili başvurular oldu.  Projeye başlarken birçok bankaya anlattık. Böyle bir şey olamaz deyip bize güvenip inanmadılar. Ancak Hakan Bey bize inandı ve bu projeyi gerçekleştirdik. Bu cihaz dünyada bir ilktir.”
 HAKAN ATEŞ: EKONOMİYE ÖNEMLİ DESTEK SAĞLAYACAK
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ise toplantıda yaptığı konuşmada, VERA-DELTA’nın hem POS cihazı hem de fatura kesen bir yazar kasa olarak ekonomiye önemli bir destek sağlayacağını belirtti.  Hakan Ateş, ”DenizBank olarak, ülkemiz ekonomisinin can damarı niteliğindeki KOBİ’lerimizin, esnafımızın güçlenmesi, bankacılık sistemi içinde daha fazla var olmaları ve hak ettikleri en iyi hizmeti almaları yönünde yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yazar Kasa POS da, KOBİ bankacılığı alanında edindiğimiz tecrübelerin ışığında, KOBİ’lerimizin yasal süreçlere hızla adapte olmalarını sağlamak amacıyla destek verdiğimiz ve çözüm ortağı olduğumuz bir ürün. Bu proje, ülkemizi gelişmiş ülkeler değil de onun daha da üzerine çıkaran bir çalışmadır ve çok önemlidir. Bütün diğer ülkelere örnek teşkil edecek bir oluşumdur. Bundan sonra yolumuz açık; 2013 Temmuz ayı itibarıyla tüm seyyar postlarda; 2014 yılında ise mali hafızası olan tüm postlarda kullanılabilecek. Bundan sonra bir büfe veya bir bakkal dükkanında birden çok POS makinasını kullanmak yerine tek bir POS ile tüm işlemler yapılabilecek. Bu sadece bir ürün lansmanı değildir, tüm dünyada çağ atlatıcı ve devrim niteliğinde bir projedir ve birçok ülkeye örnek olacak bir uygulamadır” dedi.
 GÖKHAN SUN:2 MİLYON ESNAFIN HAYATI KOLAYLAŞACAK
Denizbank Genel Müdür yardımcısı Gökhan Sun ise konuşmasında şunları söyledi: “Bu projeye çok emek harcadık. Bu proje Türkiye 2 milyon esnafın hayatını kolaylaştıracak. Önümüzdeki dönemde tek POS cihazını bütün bankalar kullanabilecek ve tüm esnaf da bu sisteme geçecek.  Biz de bu anlamda DenizBank işletme kart müşterilerine bir takım imkanlar sağladık. Bunlardan birincisi, 250 bine yakın işletme kart müşterilerine sunulan vade imkanı diğer kartlara göre daha uzun. İkincisi, bu kartın herhangi bir aidat üyelik bedeli yok. Üçüncüsü ise DenizBank işletme kart sahipleri bu cihaza 36 ay vade ile vade farksız sahip olabilecekler” dedi.
 
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)