BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÇinli e-ticaret şirketinden dijital yuanla maaş----

Çinli e-ticaret şirketinden dijital yuanla maaş

Çinli e-ticaret şirketinden dijital yuanla maaş
27 Nisan 2021 - 18:16 www.finansgundem.com

Çinli e ticaret şirketi JD.com bazı çalışanlarına dijital yuanla maaş ödediğini açıkladı. Çin Merkez Bankası dijital yuanın kullanım alanlarını daha fazla genişletmeyi hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çinli e-ticaret şirketi JD.com bazı çalışanlarının ödemelerini ülkenin Çin Merkez Bankası (PBOC) destekli dijital yuan üzerinden gerçekleştirdi. PBOC tarafından üretilen dijital para biriminin kullanım alanını genişletmeyi hedefliyor.

2014 yılından bu yana PBOC’nin öncelikli gündeminde olan dijital yuan ve elektronik ödeme çalışmaları son aşamasına ulaşıyor. Devlet tarafından izlenebilen dijital para birimi için öncelikli amaç yerel kullanımının yaygınlaştırılması.

Dijital yuan henüz ülke çapına yayılmış durumda değil. Ancak PBOC, Çin’in büyük şehirlerinde olgunlaştırdığı pilot uygulamalarla dijital para biriminin kullanımını arttırmayı hedefliyor. Söz konusu pilot projeler dijital yuanın belirli perakende şirketlerinde geçmesi ve şehir sakinlerine dağıtılan piyangolar formunda gerçekleşiyor. CNBC’nin haberine göre e-ticaret şirketi JD.com da söz konusu pilot uygulamalara çalışanlarının bir kısmının ücretlerini dijital yuanla ödeme yoluyla katılıyor.

JD.com konuyla ilgili bir blog yazısında PBOC ile dijital para birimi denemeleri konusunda işbirliği yaptığını açıkladı. Şirket, dijital parayı Ocak ayında bazı çalışanlarının maaşlarını ödemek için kullandığını da belirtti. JD dijital yuanı diğer işletmelere ödeme yapmak için de kullandığını açıklamalarına ekledi.

E ticaret şirketinin hamleleri Çin’in dijital para birimi için yeni kullanım alanları yaratmasının önemini vurguluyor. Finansgundem.com’un derlediği verilere göre PBOC Başkan Yardımcısı Li Bo bu ayın başındaki bir açıklamasında dijital yuanın kullanım alanlarını genişletmenin yollarını aradıklarını açıklamıştı. Bu projeler arasında 2022’de yapılacak Pekin Kış Olimpiyatları’ndaki yabancı ziyaretçilerin ve sporcuların dijital yuanı kullanabilmesi de yer alabilir.

PBOC’nin oluşturduğu dijital yuan, Bitcoin gibi bir kripto para birimi değil. Bunun yerinde söz konusu dijital para birimi PBOC tarafından sağlanıyor. Dünyadaki diğer merkez bankaları da kendi dijital para birimlerini oluşturmak için çalışmalarına devam ederken Çin bu konuda daha erken davranmasının meyvelerini topluyor. Ancak merkez bankaları tarafından üretilen dijital paranın takip edilebilirliğinin normal paraların kullanımına göre daha rahat olması dijital yuanın kişi mahremiyetine zarar vereceğine ilişkin sorunları da beraberinde getiriyor.

Bitcoin ve Ethereum birbirine bağlanıyor

 

Dogecoin için büyük kayıp!

 

Hindistanlı zenginler özel jetlerine atlayıp ülkeden kaçıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)