BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistanlı zenginler özel jetlerine atlayıp ülkeden kaçıyor----

Hindistanlı zenginler özel jetlerine atlayıp ülkeden kaçıyor

Hindistanlı zenginler özel jetlerine atlayıp ülkeden kaçıyor
27 Nisan 2021 - 15:33 www.finansgundem.com

Hindistan’da had safhaya ulaşan korona virüs vakaları zengin ailelerin özel jetleriyle ülke dışına kaçmasına neden oldu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hindistan’da korona virüs vakalarındaki artış nedeniyle hastanelerde yatak kalmadığı, oksijen ve ilaç sıkıntısı çekildiğine dair haberler Kovid-19’un neden olduğu vahşeti gözler önüne seriyor. Ülkeden kaçış masraflarını karşılayabilen Hindistanlılarsa özel jet şirketleriyle Avrupa, Orda Doğu ve Hint Okyanusu ülkelerine kaçıyorlar.

Bloomberg’in haberine göre Yeni Delhi merkezli özel jet firması Club One Air’in CEO’su Rajan Mehra, “Bu sadece ultra zenginlere has bir durum değil. Özel jetleri karşılayabilen herkes özel jet yöntemini kullanıyor” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com'un derlediği verilere göre, Hindistan devlet kaynakları Pazartesi günü bir günde 352.991 yeni Kovid-19 vakası kayda geçti. Söz konusu rakam pandeminin başından bu yana en yüksek günlük korona virüs vakasına işaret ediyor. Ülkenin sağlık altyapısı çatırdamaya başlarken, Bollywood film yıldızları Maldivler dahil olmak üzere birçok farklı ülkeye kaçarken görüldü. Ülkenin en popüler sporu olan kriket sporunda da yıldız oyuncular ülkeden kaçıyor. Hindistan Premier Ligi’nde oynayan en az üç Avustralyalı yıldız kriket oyuncusu ülkedeki salgından kaçtı.

Zengin Hindistanlıların ülkeden kaçması çevre ülkeleri korona virüs vakalarının artması endişesiyle önlem almaya zorluyor. Kanada, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve İngiltere, Hindistan’dan gelenlere karşı tedbir uygulayan bir düzineden fazla ülkenin arasında yer alıyor. Diğer ülkeler de benzeri önlemleri uygulamaya hazırlanıyor.

Maldivler Salı gününden itibaren birkaç küçük ada haricinde Hindistanlıların ülkenin tamamını ziyaret etmesini kısıtladı. Önlemler son dakika uçuşlarında yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Daha önce Qatar Airways'in Hindistan Operasyonları Başkanı olan Mehra, "Kısıtlamalar gerçekleşmeden hemen önce Londra ve Dubai'ye ve seyahat yasağı açıklamadan önce Maldivler'e rezervasyonlarda büyük bir dalgalanma oldu" dedi.

Mehra, Yeni Delhi’den Dubai’ye tek yönlü bir uçuşun işlem maliyetleri ve diğer ücretler dahil yaklaşık 20 bin dolara mâl olduğunu ancak özel jet operatörlerinin uçağın boş olması durumunda dönüş için ayrı ücret talep ettiğini söyledi.

Göçün sebepleri arasında Hindistan Hükümeti’nin geçen yıl uyguladığı kararların etkisi görülüyor. Ülkede geçtiğimiz yıl kısıtlamalar sırasında ticari hizmetlerin yasaklanmasının ardından sağlık sebebiyle yapılan ticari uçuşlar da yasaklanmıştı. Bu kısıtlamanın sebebi ise ülkedeki zenginlerin tedaviye ihtiyaçları olduğunu iddiasında bulunarak seyahat edecekleri endişesiydi.

Özel jet ücretleri halihazırda yüksek olmasına ve genel olarak fiyatların yükseltilmemesine karşın uçak biletlerinin maliyeti arttı.

Easy Trip Planners India’nın Kurucularından Nishant Pitti “acil seyahat” rezervasyonlarındaki artışın ardından Londra gibi rotalarda sınırlı kontenjan bulunduğunu söyledi. Mehra, Dubai'ye tek yönlü ekonomi sınıfı uçuşların, normal fiyatın 10 katına ulaşacak ölçüde 1.300 dolara eşdeğer olduğunu söyledi.

Mehra, “Bu fiyatlar insanların ne kadar çaresizce ülkeden kaçmaya çalıştığını gösteriyor” dedi.

Hindistan'a 1 günde 323 bin 144 vaka

 

Türkiye'nin tek 'mavi' ili de kırmızıya büründü!

 

Türkiye'nin 'aşı ikna timleri' dünya basınında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)