BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiChristopher Waller'dan İsrail-Filistin yorumu: Fed'i doğrudan etkilemez----

Christopher Waller'dan İsrail-Filistin yorumu: Fed'i doğrudan etkilemez

Christopher Waller'dan İsrail-Filistin yorumu: Fed'i doğrudan etkilemez
11 Ekim 2023 - 19:52 www.finansgundem.com

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'a göre, İsrail ile Filistin arasındaki çatışma Fed'in politikalarına doğrudan etki etmeyecek

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmanın Fed politikasına olası etkisini değerlendirdi.

Waller, daha geniş bir çatışma ortamı olmadıkça Orta Doğu’da yaşanan gerilimin Fed’in politikasına doğrudan etkisi olmayacağını belirtti.

Waller enflasyonu hedefe düşürmek konusunda kararlı olduklarını belirterek faiz artırımlarının devam edip etmeyeceğine dair “Bekleyip göreceğiz” ifadesini kullandı. ABD istihdam piyasasının Fed’in sıkı politikasına rağmen şaşırtıcı biçimde dirençli olduğunu kaydeden Waller “reel ekonomi iyi durumda” yorumunu yaptı. Waller Filistin-İsrail arasındaki gerilime dair ”Fed politikasına doğrudan etkisinden bahsetmek zor” dedi.

Fed Guvernörü Bowman da bugün yaptığı açıklamada enflasyondaki yavaşlamaya rağmen ABD Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını onarmak için para politikasını daha fazla sıkılaştırması gerektiğini söyledi. Enflasyonun hala yüzde 2’lik hedefin oldukça üzerinde olduğunu kaydeden Waller “Bu da faizin daha fazla yükselmesi ve hedefe dönene dek kısıtlayıcı alanda kalması gerektiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Çatışmaların 5'inci gününde İsrail'den kritik karar: Savaş hükümeti kurdu

 

Ekonomik çöküş korkusuna rağmen Amerikalılar kumardan kopamıyor

 

ABD'de üretici fiyatları tahminleri aştı

 

Fed'in 2 numarasından faiz yorumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)