BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'in 2 numarasından faiz yorumu----

Fed'in 2 numarasından faiz yorumu

Fed'in 2 numarasından faiz yorumu
10 Ekim 2023 - 07:19 www.finansgundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, enflasyon oranı çok yüksek kalsa da ABD Hazine tahvil getirilerindeki artışın ekonomi üzerinde potansiyel bir kısıtlama olarak izlediğini söyledi

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, tahvil getirilerindeki artışa ve merkez bankasının gösterge federal fon faizinde daha fazla artış yaparken dikkatli olunması gerektiğine belirterek, "yeterince sıkılaştırmama riskini, politikanın çok kısıtlayıcı olması riskine karşı dengelememiz gereken hassas bir risk dönem içindeyiz" dedi.

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, enflasyon oranı çok yüksek kalsa da ABD Hazine tahvil getirilerindeki artışın ekonomi üzerinde potansiyel bir kısıtlama olarak izlediğini söyledi.

''HASSAS BİR RİSK YÖNETİMİ DÖNEMİNDEYİZ''

Jefferson, Pazartesi günü Dallas'ta düzenlenen Ulusal İşletme Ekonomisi Birliği konferansında yaptığı konuşmada, "yeterince sıkılaştırmama riskini, politikanın çok kısıtlayıcı olması riskine karşı dengelememiz gereken hassas bir risk yönetimi dönemindeyiz. Yüksek tahvil getirileri yoluyla finansal koşullardaki sıkılaşmanın farkında olmaya, bunu aklında tutmaya devam edeceğini” dedi.

Gösterge federal fon faiz oranını geçtiğimiz bir buçuk yılda yüzde beş puandan fazla artırdıktan sonra, yetkililerin çoğunluğunun Eylül politika toplantısında 2023 sonuna kadar çeyrek puanlık bir artış daha yapmanın uygun olacağını öngördü.

ABD hükümetinin 10 yıllık tahvil getirileri Eylül toplantısından bu yana yaklaşık 40 baz puan arttı. Aralarında San Francisco'dan Mary Daly ve Dallas'tan Lorie Logan'ın da bulunduğu Fed yetkilileri, son dönemde finansal koşullardaki sıkılaşmanın ek faiz artışlarının yerini alabileceğini belirtti.

Fed yetkilisi, 'bankalara sermaye desteğini' savundu

 

Dallas Fed Başkanı Lorie Logan: Yüksek getiriler daha fazla sıkılaşma ihtiyacını azaltabilir

 

San Francisco Fed Başkanı'ndan Faiz mesajı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)