BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomik çöküş korkusuna rağmen Amerikalılar kumardan kopamıyor----

Ekonomik çöküş korkusuna rağmen Amerikalılar kumardan kopamıyor

Ekonomik çöküş korkusuna rağmen Amerikalılar kumardan kopamıyor
11 Ekim 2023 - 16:54 www.finansgundem.com

ABD’de beklenen resesyon gelmemiş olsa da yüksek enflasyon hanehalklarını zor durumda bıraktı. Ancak yine Amerikalılar, kumar tutkularından vazgeçmedi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ülke ekonomilerinde yaşanan gerileme ya da durgunlukların insanların belli başlı alışkanlıklarından vazgeçmelerine ve harcamalarını kısmalarına neden olduğu bilinir. Ancak Amerikalılar için bu alışkanlıklar arasında ‘kumar’ yer almıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ekonomik durgunluk korkusunun Amerikalıları kumar oynamaktan alıkoymadığı ve kumarhane endüstrisinin bu yıl 60 milyar dolarlık rekor kazanç elde etme yolunda ilerlediği görülüyor.

329 milyar dolarlık üretim

Fortune’dan Wayne Parry'nin haberine göre, sektörün ulusal ticaret birliği tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, ABD'deki kumar endüstrisi ekonomik faaliyetten yılda yaklaşık 329 milyar dolar kazanıyor.

American Gaming Association, sektörün 2022 yılında ekonomiye etkisinin, Kovid-19 salgını öncesindeki 2017 yılına göre yüzde 26 oranında arttığını gösteren bir çalışma yayınladı. Buna göre, ticari ve yerel kumarhaneler, 700.000'i kumarhanelerde veya ilgili işletmelerde olmak üzere 1,8 milyon çalışanı destekliyor. Bu rakam, 2017'dekiyle hemen hemen aynı seyrediyor. Araştırmaya göre, bu işler, ülke genelinde 2017 yılına göre yüzde 40 artışla 104 milyar dolar maaş üretiyor.

Raporda, sektörün geçen yıl federal, eyalet ve yerel yönetimlere vergi olarak 52,7 milyar dolar ödediği belirtiliyor. Bu rakamın, 2017 yılında bu yana yüzde 29 oranında artış göstermiş durumda. Rapor, derneğin 2018'den bu yana yayınladığı ve 2017 verilerini sunan bu türden bir çalışmayı ilk kez yayınlıyor.

Sektör dayanıklılığını koruyor

Derneğin başkanı ve CEO'su Bill Miller, rakamların kumarhane endüstrisinin salgının ilk günlerinden bu yana ‘dayanıklılığını ve devam eden gücünü’ gösterdiğini söylüyor.

Miller, “Birkaç yıl önce neredeyse tamamı kapalı olan yaklaşık 1000 kumarhaneden, geldiğimiz noktayı düşünün. Bugün sektörde rekor gelir görüyoruz” diyor. Miller, derneğin, hükümetin lisanssız kumar operasyonlarına yönelik baskıları da dahil olmak üzere, kumar endüstrisi hedefleri lehine yasa yapıcılara iletmek için anketten elde edilen rakamları kullanacağını da sözlerine ekliyor.

En iyi yıl

ABD kumarhane endüstrisi, kumarbazlardan kazanılan para miktarı açısından bu yıl şimdiye kadarki en iyi yılını yaşıyor. Sektör, geçen yıl kumarbazlardan kazandığı 60 milyar doları aşma yolunda ilerliyor.

Nevada Las Vegas Üniversitesi'nden kumar tarihçisi David Schwartz, “Sanırım bu, Amerika Birleşik Devletleri'nde kumarhane kumarının devam eden popülerliğine işaret ediyor. Bazı ekonomik olumsuzluklara rağmen kumarhaneler ekonomik faaliyetin itici güçleri olmaya devam ediyor” şeklinde konuşuyor.

Atlantic City kumar endüstrisini inceleyen New Jersey Stockton Üniversitesi'ndeki Lloyd Levenson Enstitüsü yöneticisi Jane Bokunewicz de, kumarhanelerden kazanılan paranın ülke ekonomisine genel katkısının ufak bir bölüm olduğunu söylüyor. Levenson, “Kumarhaneler genellikle bir bölgedeki en büyük işverenlerdir ve ücretler ve yan haklar açısından büyük taahhütleri vardır. Kumarhanelerde çalışan insanlar, bu maaşları ve sosyal hakları ek mal ve hizmet satın almak için kullanır ve bu da ikincil ekonomik etki yaratır” diyor.

Bokunewicz, kumarhanelerin yiyecek, çarşaf, otel odası malzemeleri, çamaşırhane hizmetleri ve bina bakımı gibi mal ve hizmetlerin satın alınması da dahil olmak üzere işletme maliyetlerine önemli meblağlar harcadığını belirtiyor. Sektör ayrıca inşaat ve devam eden sermaye iyileştirmeleri için yerel inşaatçıları ve satıcıları işe alıyor.

332 bin çalışan

Anket, kumarbazlardan kazanılan veya geleneksel kumarhane oyunları, spor bahisleri ve çevrimiçi kumar da dahil olmak üzere restoranlar ve mağazalar gibi kumar dışı kumarhane işletmelerinde harcanan paraları inceliyor. Ayrıca, yeni kumarhanelerin inşası ve açılması veya mevcut kumarhanelerin yenilenmesi dahil olmak üzere sermaye yatırımları ve kumar makineleri de dahil olmak üzere kumar cihazı üreticilerinin harcamaları da incelemeye dahil ediliyor.

Ticari kumarhaneler geçen yıl yaklaşık 332.000 çalışan istihdam etti ve bu kişiler 16,3 milyar dolar ücret ve sosyal haklar elde etti. Yerel kumarhaneler ise yaklaşık 265.000 işçi çalıştırdı ve bu kişiler ücret ve sosyal haklardan 8 milyar dolar kazandı. Ayrıca geziler sırasında kumarhane müşterilerine hizmet veren işletmelerde veya kumarhane inşaatı ve tadilatında yaklaşık 89.000 iş ve kumar ekipmanı üreticilerinden 23.000'den fazla çalışan yer aldı.

Araştırmada, yiyecek ve içecek satışlarından, otel odalarından ve diğer kalemlerden elde edilen paralar da dahil olmak üzere, kumar dışı gelirlerin geçen yıl kumarhane gelirlerinin yaklaşık yüzde 17'sini oluşturduğuna yer veriliyor.

BAE'den "kumarhane" hamlesi

 

Pandemi sürecinde kumar bağımlılığı 6 kat arttı

 

Kumarhanelerde Bitcoin dönemi

 

Kumar tutkusu korona dinlemiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)