BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE'den "kumarhane" hamlesi----

BAE'den "kumarhane" hamlesi

BAE'den kumarhane hamlesi
04 Eylül 2023 - 12:07 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri, kumarhaneleri yasallaştırarak Körfez bölgesinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), piyango ve ticari oyun sektörü için “düzenleyici bir çerçeve” oluşturmak üzere yeni bir otorite kurarak ülkenin kumarhaneleri yasallaştıran ilk Körfez ülkesi olmasının yolunu açtı.

Geçtiğimiz ay ABD’li kumarhane ve otel işletmecisi Wynn Resorts şirketi, BAE’de 3,9 milyar dolarlık bir oyun tesisi inşa edeceğini ve “yakın zamanda” bir lisans almayı beklediğini belirtmişti.

DENEYİMLİ İSİMLER YÖNETECEK

Sözcü'de yer alan habere göre, Emirlik Haber Ajansı (WAM) düzenleyici kurulun başkanlığını Amerikan konaklama ve eğlence şirketi MGM Resorts International’ın eski CEO’su Jim Murren’in üstleneceğini söyledi. Oyun endüstrisinde otuz yıla yakın deneyime sahip olan Kevin Mullally ise düzenleyici faaliyetleri koordine edecek ve ulusal düzeyde lisanslamayı yönetecek yeni kuruluşun icra kurulu başkanı olacak.

Şeriat kanunları ile yönetilen ülkede kumar oynamaya izin verilmesi önemli bir değişiklik olacak. İslam dinine göre yasak olan kumar, BAE’de para cezası ya da iki yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Ülke turizm konusunda Körfez’deki rakipleri ile de rekabet etmeye çalışıyor.

6,6 MİLYAR DOLARLIK GELİR BEKLENTİSİ

BAE, yılda 6,6 milyar dolar oyun geliri elde edebilir. BAE’nin oyun geliri Singapur’da olduğu gibi ülkenin milli gelirinin yüzde 1,6’sına ulaşırsa 6 milyar doların üzerine çıkabilir.

Türkiye ile BAE arasındaki anlaşma yürürlüğe giriyor

 

BAE ve Japonya'ya ait şirketlerden LNG anlaşması

 

Katar ile BAE arasında 10 yıllık gaz anlaşması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)