BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCEO açıkladı: KPMG bölünmeyecek----

CEO açıkladı: KPMG bölünmeyecek

CEO açıkladı: KPMG bölünmeyecek
01 Şubat 2023 - 17:17 www.finansgundem.com

EY’nin ardından diğer Big Four devlerinin de danışmanlık ve mali denetim olmak üzere ikiye bölünmeyi tercih edip etmeyeceği merak ediliyor. KPMG İngiltere CEO’su Holt firmasının bu tür bir bölünmeyi düşünmediğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından (Big Four) biri olan Ernst & Young’ın (EY) mali denetimle danışmanlık birimlerini iki ayrı işletmeye bölme kararı mali denetim alanında dengeleri değiştiriyor. Ancak bir diğer Big Four devi KPMG bu tür bir bölünmeye sıcak bakmıyor gibi görünüyor.

Financial News’in haberine göre KPMG İngiltere CEO’su Jon Holt mali denetim firmasının rakibi EY gibi bölünmeyeceğini, firmanın çok disiplinli yaklaşıma bağlı kaldığını söyledi. KPMG’nin ortaklık ücretlerinin %10 artırıldığı ve 757 bin sterline yükseltildiği 31 Ocak tarihinde verdiği röportajda Holt, EY’yi takip etme gibi bir niyetlerinin olmadığını açıkladı.

Holt, “Biz işletmemizi bölmüyoruz. Ben çok disiplinli modelin güçlü bir inanıcısıyım. Bizim çalışanlarımız ve işletmemiz için doğru tercih bu. Müşterilerin karşılaştıkları karmaşık problemleri sadece çok disiplinli firmalar çözebilir. İşletmenin bölünmesiyle mali denetimin kalitesinin artacağına inanmıyorum” ifadelerine yer verdi.

KPMG İngiltere’nin gelirleri 2022 mali yılında %12 yükselerek 2,72 milyar sterline ulaştı. Firmanın vergi öncesi karı %3 artarak 449 milyon sterline yükseldi.

KPMG, ortaklarına ortalama 717.000 sterlin ödendiğini, sermaye hesaplarına 40.000 sterlin eklendiğini ve toplam 757.000 sterlin ödeme paketi sağladıklarını söyledi.

Holt, firmaya katılan personelin "KPMG ile çeşitlilik barındıran bir kariyer" kazandığını ve çok disiplinli bir firma olmaya devam edeceklerini söyledi. Holt, “İşletmemizi bölmek gibi bir planımız yok ve biz iyi performans gösteriyoruz” dedi.

KPMG sırasıyla 2020 ve 2021 yıllarında emeklilik ve işletmeleri yeniden yapılandırma birimlerini ayırdı. Ancak Holt gelecekte şirket birimlerinden yeni ayrılmaların gerçekleşmesini beklemiyor.

Holt, ekonomideki yavaşlamanın firmanın ana işletmesinde, dijital dönüşüme yatırım yapma planlarını etkilemediğini söyledi. CEO ayrıca çevreseli sosyal ve kurumsal işletmeler ve hukuk birimi gibi görece yeni alanlara yatırımların da etkilenmediğini sözlerine ekledi.

KPMG İngiltere CEO’su, “2023 yılı boyunca yatırım yapmaya devam edeceğiz. Büyümeye devam edeceğiz. Anlaşmalar birimindeki yavaşlamanın sebebi piyasanın yavaşlaması. Diğer birimler ritmini korumayı sürdürüyor. Benim stratejim uzun vadede dayanıklı, sürdürülebilir bir işletme inşa etmek” ifadelerine yer verdi.

 

Carillion davası

KPMG İngiltere beş yıl önce iflas eden dış kaynak firması Carillion’un denetçisi olması nedeniyle hâlâ hukuki ve mali düzenleyici kurumların baskısını hissediyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre firma geçtiğimiz yılın şubat ayında 1,3 milyar sterlinlik bir dava ile karşı karşıya kaldı.

KPMG yasal yollarda mücadelesine devam ederken CEO Holt suçlamaların ‘dayanağı olmadığını’ belirtiyor.

Big Four devi İngiltere’de muhasebe sektörünün gözlemcisi olan Finansal Raporlama Konseyi tarafından Carillion’daki çalışmaları nedeniyle hâlâ soruşturuluyor.

Holt konuyla ilgili açıklamasında Carillion sorununu çözmeye ve bu konudan gerekli dersleri almaya ‘kararlı’ olduğunu söyledi.

CEO ayrıca şirketin ‘güçlü kültürünü’ geliştirmek için adımlar attığını da sözlerine ekledi. Bu adımlar arasında ödemelerle çalışanların davranışları arasında ilişki kurmak, çalışanların daha kolay seslerini duyurabilmesi için imkan sağlamak ve etik birimine 2 milyon sterlinlik yatırım yapmak gibi girişimler bulunuyor.

Holt, “Eski sorunlarımızla yüzleşmek ve çözmek için ilerleme kaydettik ve kaliteyi artırmak için odaklanmaya devam ettik. İşletmenin konumu konusunda kendime güveniyorum. Müşterilerimizin ekonomideki gerilemenin üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için iyi bir konumdayız” dedi.

 

EY büyük bölünme için CFO atadı

 

EY ‘süper’ bölünmeye hazır

 

KPMG'nin Frankfurt ofislerine baskın!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)