BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEY büyük bölünme için CFO atadı----

EY büyük bölünme için CFO atadı

EY büyük bölünme için CFO atadı
11 Ocak 2023 - 13:19 www.finansgundem.com

Mali denetim ve danışmanlık birimlerini iki ayrı işletme olarak bölmeye hazırlanan Big Four devi EY yeni oluşacak danışmanlık firmasının CFO pozisyonuna Jamie Miller’ı getirdi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından (Big Four) biri olan Ernst & Young (EY) finans dünyasının ilgiyle izlediği bölünme planı için önemli bir adım daha attı. Big Four devi bölünme sonrasında ortaya çıkacak danışmanlık kolu için yeni bir baş finans sorumlusu (CFO) atadı.

Financial News’in haberine göre EY, ABD’li gıda şirketi Cargill’den Jamie Miller’ı EY Global’a ve bölünme sonrası ortaya çıkacak kamu danışmanlık şirketine CFO olarak atadı.

Haziran 2021’den itibaren Cargill’in CFO’luğunu yapan Miller, Nisan 2022’de firmanın kurumsal strateji başkanı olarak atanmıştı. Başarılı yönetici daha önce General Electric’in CFO’luğunu üstlenmişti. Miller madencilik ve demiryolu işletmeleri için teknoloji sağlayıcılığı yapan GE Transportation firmasının da CEO’luğunu ve başkanlığını yapmıştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, EY danışmanlık kolunu ve mali denetim kolunu ayrı işletmelere bölmeyi bu sayede iki kolu da düzenleyici kurumların kısıtlamasından kurtarmayı planlıyor. Big Four devi bu yılın başlarında ortaklarıyla bölünmeyi onaylayıp onaylamadığı konusunda oylama yapacak. EY’nin planları arasında oluşacak yeni danışmanlık firmasını borsalarda ayrı bir şirket olarak listelemek de var.

EY Global Başkanı ve CEO’su Carmine Di Sibio 10 Ocak’ta yaptığı açıklamada, “Jamie’yi ekibimizin bir parçası olarak görmekten heyecan duyuyoruz. Beceri seti, halka açık piyasalardaki deneyimi ve iş derinliği geçiş sürecinde organizasyonumuz için çok önemli bir değer olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Di Sibio aralık ayında yeni danışmanlık kolunun başkanı olarak atanmıştı. EY ABD Başkanı Julie Boland’ınsa bölünme sonrasında denetim şirketinin başkanı olarak önerildiği ilan edildi.

EY yönetimi önümüzdeki haftalarda iki yeni işletmesi için daha üst düzey liderler açıklayacağını da belirtiyor. Big Four devi önümüzdeki birkaç hafta boyunca, ortaklar oylamasının başarılı olması durumunda ortaya çıkacak bölünme sonrası önerilen iki organizasyonda bir dizi pozisyona ek yöneticiler atamayı planlıyor.

Yatırımcıların gözden kaçırdığı iki risk

 

Jeffrey Gundlach: Faizleri anlamak için tahvilleri dinleyin

 

EY ‘süper’ bölünmeye hazır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)