BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCem Boyner'den sürpriz görüşme ----

Cem Boyner'den sürpriz görüşme

Cem Boyner'den sürpriz görüşme
22 Şubat 2013 - 16:39 www.finansgundem.com

Boyner’in YKM’nin yüzde 63 hissesini almasıyla başlayan Boyner-Tan Ailesi gerginliğinde buzlar eriyor

Boyner’in YKM’nin yüzde 63 hissesini almasıyla başlayan Boyner-Tan Ailesi gerginliğinde buzlar eriyor. Cem Boyner ile Gülay Tan’ın İstanbul Etiler’de bir dostlarının ofisinde bir araya geldiği öğrenildi.
Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ile Türkiye’nin ilk çok katlı mağaza zinciri Yeni Karamürsel Mağazaları’nın (YKM) kurucu hissedarlarından Tan Ailesi arasındaki buzlar eriyor. Habertürk'ün haberine göre, kavga, Boyner Grubu’nun, 65 mağaza ve 455 milyon TL cirosu olan YKM’nin yüzde 63 hissesini geçen yıl şubat ayında 190 milyon TL’ye satın alması sırasında patlak vermişti. Satın alma sürecinde kendileri ile görüşülmediğini söyleyen Tan Ailesi mahkemeye gitmiş ve taraflar arasında gerginlik zirve yapmıştı. Edinilen bilgilere göre, tarafları, bir dönem Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden birinin genel müdürü olan ortak bir dostları İstanbul Etiler’deki ofisinde bir araya getirdi. 
BİR YILDIR GÖRÜŞMÜYORLARDI 
Görüşmede tarafların satış sürecinde yaşanan anlaşmazlık ve Tan Ailesi’nde bulunan yüzde 37’lik YKM hisseleri üzerinde konuştukları belirtiliyor. 1 yıldır görüşmeyen taraflar arasında buzların eridiği ve önümüzdeki aylarda el sıkışabilecekleri de iddia ediliyor. Cem Boyner, YKM satın almasını “Cennetteki evlilik gibi” açıklamasıyla duyurmuştu. 
Tan Ailesi ise satın alma sürecinde bilgilendirilmediklerini belirterek, “Evlilik ancak iki tarafın rızası ile olur. Bu durum ‘cennette evlilik’ olmaktan çok uzak. Şirkette bizi dışarıda bırakmak istiyorlar” diyerek ortamın gergin olduğunu hissettirmişti. YKM hisselerinin ön alım hakkına sahip olduğunu belirten Gülay Tan, kardeşi Lale Güven Tuğlu ve Boyner Grubu’na dava açmıştı. Rekabet Kurumu ağustos ayında YKM’nin Boyner’e devrine onay vermişti. Ancak Tan Ailesi’nin Boyner Grubu’na açtığı davalar sürüyor.
 Boyner, Citi’nin elindeki hisselerini alıyor mu?
 Boyner Grubu ile ilgili kulislerde iyice dillendirilen bir diğer iddia ise Boyner’in 2007 yılında Citi Group’un satın aldığı hisseleri geri almak istediği yönünde. Bilindiği gibi Boyner Holding, Boyner Büyük Mağazacılık’ın yüzde 30.05’ini ve Beymen AŞ’nin yüzde 50’sini Citigroup Venture Capital Investment’a (CVCI) satmıştı. Bu işlemde CVCI, Boyner Büyük Mağazacılık AŞ’nin yüzde 30’u için toplam 153.8 milyon dolar, şirket değeri üzerinden 46 milyon dolar vermişti. 
189 MİLYON $ ÖDEMİŞTİ
 Beymen Mağazacılık AŞ’nin yüzde 50’si için ise toplam 285.2 milyon dolar şirket değeri üzerinden 143 milyon dolar ödemişti. İki şirket ortaklığı için ödenen bedel ise 189 milyon dolar olmuştu. Citi Group ile Boyner’in ortaklığı sonlandırmak istediği ve Boyner’in bu hisseleri CVCI’dan almak için finansman aradığı konuşuluyor. Konuşulan bir başka iddia ise Citi’nin hisseleri Boyner dışında başka bir alıcıya da satabileceği yönünde. CVCI’nın fon olduğunu belirten analistler, bu tip fonların genelde 5 yıl sonunda yatırımlarından çıktıkları ifade ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)