BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇalışanlar mali sorunlarını patronlarıyla konuşmuyor----

Çalışanlar mali sorunlarını patronlarıyla konuşmuyor

Çalışanlar mali sorunlarını patronlarıyla konuşmuyor
05 Temmuz 2022 - 16:17 www.finansgundem.com

Artan yaşam maliyetleri ve emeklilik tasarruflarının zorlaşması çalışan kesimi büyük oranda sıkıştırsa da yapılan son bir araştırma çalışanların büyük çoğunluğunun mali sorunlarını yöneticileriyle paylaşamadığını gösterdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son yapılan bir araştırma çalışanların dörtte üçünün (%73) finansal durumlarını patronlarıyla hiç tartışmadığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre 25-34 yal arası genç çalışanların finansal kaygıları hakkında işverenleriyle veya yöneticileriyle konuşma konusunda istekli olmaları ise daha muhtemel. Finansal durumlarını yöneticileriyle en çok paylaşan grupsa 18-24 yaş arası genç çalışanlar.

Independent’ın haberine göre Nisan ayında yapılan Aviva araştırmasında İngiltere genelinde 1.000'den fazla çalışan ve 200'den fazla işveren ile anket yapıldı. Aviva’dan Emma Douglas, “İşverenle para konusunu konuşmamak, işyerlerinde hakim olan son tabularından biri gibi görünüyor” ifadelerine yer verdi.

Araştırma, 45 ila 54 yaşları arasındaki orta yaştaki çalışanların, işverenleriyle finansal kaygılar hakkında konuşma olasılıklarının en düşük olduğunu belirtti. Bir sonraki en isteksiz yaş grubu ise çoğu emekliliğe yaklaşmakta olan 55 ila 64 yaşları arasındaki kişiler.

Gençler tabuları yıkıyor

Aviva'nın İşyeri Tasarrufları ve Emeklilik Direktörü Emma Douglas, “Genç çalışanlar, patronla 'para' kelimesi hakkında konuşmak konusunun utanç verici olduğu algısını açıkça yıkıyorlar. Ancak tüm çalışan nesillerinin işverenleri ile finansal refahları hakkında konuşabileceklerini hissetmeleri önemlidir” dedi.

Douglas, “İşverenlerin önemli destekler sunabileceği alanlardan biri de emeklilik tasarruflarıdır. Emekli maaşları uzun vadeli bir yatırım olarak tasarlanmıştır ve bugün alınan herhangi bir karar, bir kişinin emekliliği boyunca etkilerini hissettirecektir" ifadelerine yer verdi.

Emeklilik yatırımlarında yönetici desteği önemli

Araştırma raporunda, çalışanların emeklilik ve uzun vadeli tasarruflar konusunda kendi araştırmalarına (%26) güvenmeleri özellikle muhtemel. Bunu emeklilik planı sağlayan firmalar (%19) ve ardından, insan kaynakları (İK) veya bölüm yöneticileri üzerinden işverenler (%15) takip ediyor.

İşverenleri tarafından sağlanan bir işyeri emeklilik planına katılmaya hak kazanan çalışanların yaklaşık beşte biri (%17), maaşlarının ne kadarının emekli maaşlarına ödendiğini bilmediklerini belirtiyor. Çalışanlar arasında, emekli maaşlarının onlara emeklilikte istedikleri yaşam tarzını sağlamayacağına dair endişeler de oldukça yüksek. Çalışanların beşte birinden azı (%19), işyeri emekli maaşları üzerinden rahatça emekli olabileceklerini düşünüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiltere genelinde 2012’de uygulanmaya başlanan işyeri emekli maaşlarına otomatik kayıt işleminin bir sonucu olarak, işverenlerin uygun olma kriterlerini karşılayan çalışanlara emekli maaşı sağlamaları gerekiyor.İşçi ve işveren katkıları ve vergi indirimi dahil olmak üzere asgari otomatik kayıt katkısı, hak sahiplerinin kazançlarının %8'idir. Bununla birlikte, bazı işverenler daha yüksek katkı da ödeyebiliyor.

Aviva, çalışanların işyeri emekliliklerinin avantajlarını ve faydalarını anlamalarının önemli olduğunu söyledi. Douglas konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"İşyerinde emekli maaşı olan ve rahatça emekli olamamaktan endişe duyan bu kadar çok insanın yöneticileriyle endişeleri hakkında hiç konuşmamış olması utanç verici. Alışılmadık derecede zor bir zamandayız ve finansal sıkıntının boyutu herkes için benzersiz olacaktır. İşverenlerin, çalışanlarının maddi endişeleri hakkında onlarla konuşmaya teşvik etmeleri ve çalışanların işverenlerinin sunabileceği herhangi bir finansal eğitim veya rehberlik almaları her zamankinden daha önemlidir.”

 

Patronların resesyon rehberi

 

Scholz'dan işçi ve patronlara: Sorunları el ele verip çözelim

 

Barclays çalışanının ücretlerini artırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)