BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÇalık, Afrika’da “Aktif” olacak: Zambiya’ya bankacılık fırsatı için gidiyor----

Çalık, Afrika’da “Aktif” olacak: Zambiya’ya bankacılık fırsatı için gidiyor

Çalık, Afrika’da “Aktif” olacak: Zambiya’ya bankacılık fırsatı için gidiyor
27 Şubat 2019 - 19:22 www.finansgundem.com

Aktif Bank, Zambiya’da yatırım ve işbirliği fırsatı araştırmak için bir heyet gönderiyor

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Çalık Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın Türkiye’deki bankası Aktif Bank, rotasını Afrika’ya çevirdi. Aktif Bank, Zambiya’da yatırım ve işbirliği fırsatı araştırmak için bir heyet gönderiyor. Zambiya’ya gitmeden önce ülkenin Ankara Büyükelçisi Joseph Chilengi ile Aktif Bank’ın Finansal Pazarlama Müdürü Utku Arık ile görüştü. Görüşmede Zambiya’daki bankacılık sistemindeki fırsatlar değerlendirildi.

10 BÜYÜK BANKA İLE GÖRÜŞECEK

Türkiye’den gidecek olan Aktif Bank heyeti, önümüzdeki günlerde Zambiya Bankacılar Birliği (BAZ) ile bir görüşme yapacak. Görüşmeye ülkenin en büyük 10 bankasının da yöneticileri ve sahipleri katılacak.

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası olan Aktif Bank, ülkede yatırım fırsatlarını, iki ülkedeki ekonomi gelişimin desteklenmesi gibi konuları da masaya yatıracak.

Bilindiği üzere Çalık’ın Türkiye dışında Avrupa’da da finansal kuruluşları var. Holdinge ait BKT adlı banka, Arnavutluk ve Kosova’da faaliyet gösteriyor ve her iki ülkenin de en önemli bankaları arasında yer alıyor. Geçen yıl da Aktif Bank Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku, Afrika'daki bankalarla entegrasyona öncelik verdiklerini belirterek, "18 ayda Afrika ile 180 milyon dolarlık dış ticaret işlemine aracılık ettik. Hedefimiz işlem hacmini 2020 sonuna kadar 1 milyar dolara çıkarmak” demişti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR27 Şubat 2019 21:26

    ÇALIK Grubu gerçekten Türkiye'nin gururu! Her alanda mükemmel hizmetleri var, hele hele vatana sevdalı medyası yok mu bizi mest ediyor! Yolunuz, bahtınız açık olsun ülkemin aşıkları! İnşallah en kısa zamanda Çalık gibi başarılı şirketlerimizi BİST'te görmek temennisiyle...

  • Mustafa Kemal 28 Şubat 2019 07:20

    Tahta sı niye kapalı