BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBüyük operasyon! Borsacı Nihat Özçelik ve 8 kişi gözaltında----

Büyük operasyon! Borsacı Nihat Özçelik ve 8 kişi gözaltında

Büyük operasyon! Borsacı Nihat Özçelik ve 8 kişi gözaltında
26 Aralık 2023 - 13:40 www.finansgundem.com

3 aydır teknik takibe alındığı belirtilen Nihat Özdemir ve birlikte hareket ettiği 8 kişinin kumpas, tehdit ve şantaj suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı kararında borsadaki işlemlerin de etkili olduğu söyleniyor.

Borsanın en karanlık ismi olduğu söylenen Nihat Özçelik, “Suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek”, “şantaj, tehdit ve manipülasyon” suçlamalarından 8 adamıyla birlikte gözaltına alındı. SPK, emniyet, yargı bağlantılarıyla rakiplerini sindirdiği, ortadan kaldırmak için gözaltına aldırıp, dava açtırdığı ileri sürülen Özçelik ile ilgili soruşturmanın genişletilmesi bekleniyor.

BAŞSAVCILIK TALİMATIYLA OPERASYON

Borsagundem.com'da yer alan haberde, Özçelik ve 8 kişiye yönelik operasyonun düğmesine, Başsavcılık talimatıyla 3 ay önce başlatıldığı öğrenilen teknik takibin sonunda basıldığı belirtiliyor. Nihat Özçelik ve emniyete yakın oldukları ileri sürülen 8 kişiyi dün gece gerçekleştirilen ‘gözaltı'na götüren süreçte, söz konusu isimler hakkında, kumpas, tehdit ve şantaj suçlamalarının yöneltildiği ileri sürüldü. Gözaltı kararında borsadaki işlemlerin de etkili olduğu söyleniyor. 

SORUŞTURMANIN GENİŞLETİLMESİ BEKLENİYOR

Borsada çok sayıda operasyon yaptığı ancak karanlık ilişkileri nedeniyle bugüne kadar yakayı ele vermediği ileri sürülen Nihat Özçelik'in Mesut Çilingir, Işık Ökte ve Kurthan Atmaca ile olan ilişkileri de inceleniyor. Nihat Özçelik'in çok sayıda gizli hat üzerinden Mesut Çilingir'i arayarak borsa operasyonlarını yönettiği iddia ediliyor.  

Investco Holding'in halka arzından yüzde 9,9 oranında hisse alarak ilk kez ismini deşifre eden Nihat Özçelik bu şirketin hisselerini bir yıldan kısa bir sürede 30 liradan 400 liraya kadar yükseltti. 

Verusa Grubu 21 milyon  liraya satın aldıktan sonra Pamel Yenilenebilir Elektrik'in (#PAMEL) piyasa değeri 7 milyar liraya çıktı. Nihat Özçelik'in en büyük vurgunu bu hissede yaptığı söyleniyor. 

FETÖ BAĞLANTISI

1971 Adana doğumlu. Bir dönemler Polen Menkul’de çalıştığı için ‘Polen Nihat’ olarak da biliniyor. İddialara göre yüzde 25 komisyonla, halka arzlara yasal olmayan bir şekilde aracılık ediyor. Borsada milyarlarca liralık vurgun yapan Bank Asya’nın ortakları Hasan Sayın ve İbrahim Sayın kardeşlerin Nihat Özçelik ile bağlantısı olup olmadığı iddiaları da yeniden gündeme geldi.

NİHAT ÖZÇELİK’İN ‘GİZLİ PATRON’LUĞU

Borsadan yaptığı söylenen serveti ve adının geçtiği bazı halka açık şirketlerle dikkatleri çeken Nihat Özçelik’in ismi özellikle Verusa Grubu’yla yan yana getiriliyor. Özçelik’in grubun ‘gizli sahibi’ olduğu iddia ediliyor. Nihat Özçelik’in 'gizli patron'u olduğu ve yönettiği şirketlerin tepesinde ise Investco Holding bulunuyor.

Bugüne kadar tüm şirketlerde ismini gizleyen Nihat Özçelik ilk kez Investco Holding’in halka arzında ortaya çıktı ve yüzde 9.9 oranında resmi hissesini kayıtlara geçirdi. Investco Holding’in yatırımları arasında Verusa Holding, Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., Pan Teknoloji ve Investat Holding Limited (Londra-Birleşik Krallık) yer almakta olup bu yatırımlar bünyesinde yenilenebilir enerji, madencilik, kimya, demir-çelik, teknoloji - yazılım, girişim sermayesi, gıda ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler bulunmakta.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dr. İsmail çapak27 Aralık 2023 12:44

    Borsanın helal olup olmadığı bazı çevrelerce Tartışılırken. Bu olay ışık tutmaktadır. Sonuç:borsadatedbirlerin alınmadığı sürece Borsa her zaman tartışılıcaktır.