BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBDDK'dan Gezi için yorum yok!----

BDDK'dan Gezi için yorum yok!

BDDK'dan Gezi için yorum yok!
14 Haziran 2013 - 07:49 www.finansgundem.com

Hükümetin "Gezi Parkı eyleminin ardında faiz lobisi var" açıklaması ve bankalara uyarısı gözleri üst kurullara çevirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemlerinde faiz lobisini suçlamasının ardından gözler bankalara çevrildi. Bir bankanın genel müdürünün "Ben de çapulcuyum" diyerek eylemleri desteklediğine yönelik açıklamaları kamuoyuna yansırken, kimi finans kurumunun da protestoculara parasal destekte bulunduğuna yönelik iddialar gündeme bomba gibi düştü. Kabinenin iki bakanından bankalara dönük çok sert eleştiriler geldi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bankaları "İdeolojik davranmayın" diye uyardı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da "Eylemi destekleyen bankaların isimlerini biliyoruz" açıklaması yaptı. Kamuoyunda "Kim bu bankalar?" tartışması başladı. Bu sorulara yanıt verecek üst kurullardan ise şu ana kadar ses çıkmadı.
KİMSE KONUŞMUYOR
Sabah'ın ulaşmaya çalıştığı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) Vahdettin Ertaş ve Rekabet Kurumu (RK) Başkanı Nurettin Kaldırımcı sorulara yanıt vermedi. BDDK'dan "Soruları gönderin ama yanıt vermemiz zor" geri dönüş oldu. Borsada spekülatörleri yakın takibe aldığı söylenen SPK bile iki haftadır sorumluları ortaya çıkaramadı. Yurtdışında benzer olaylarda muadil kurullar devreye girerken Türkiye'de Rekabet Kurulu'nun sessiz kalması ve 12 bankaya verilen 1.1 milyarlık cezayla ilgili gerekçeli kararını dahi açıklayamaması tepki çekiyor.
Gezi Parkı olayları iki haftadır borsada dalgalanma yaratıyor. Bu konuda bir çalışma başlattınız mı?
Başbakan'ın işaret ettiği spekülatörlerle ilgili inceleme yaptığınız söylendi. Ancak resmi bir açıklama gelmedi. Bu spekülatörlerle ilgili ne yapacaksınız?
Zarar gören küçük yatırımcının kayıpları konusunda ne düşünüyorsunuz?
Hükümetin iki bakanı bazı bankaları ideolojik davranmakla suçluyor ve isimlerini bildiğini söylüyor. Bu açıklamaları ihbar kabul edip inceleme başlattınız mı?
Eylemcilere para dağıtan bankaların olduğu iddiaları basında yer aldı. Bunlarla ilgili bir çalışma yapıyor musunuz?
Bakanların söylediği bankaların isimlerini siz de biliyor musunuz?
Rekabet Kurumu
Son günlerde başbakan ve bakanların eylemlerin arkasında faiz lobisi olduğuna ilişkin açıklamaları ve bazı bankaların eyleme parasal destek verdiği iddiaları gündemde. Siz en son 12 bankaya 1.1 milyarlık ceza kestiniz. Ancak gerekçeli karar bir türlü yayınlanmadı. Neden geciktiniz?
Bu gecikme bankalarla ilgili birçok kamu davası açılmasını engelliyor. Açılanları da durduruyor. Gecikmenin faturası vatandaşa çıkmıyor mu?
Cezayı kestikten sonra aynı konular üzerindeki araştırmaları kestiniz mi?
Başbakan lobiye yükleniyor
Başbakan Erdoğan Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak Faiz lobisini işaret etmişti. 10 yılda faizlerin düşmesinden Türkiye'nin 642 milyar liralık tasarruf sağladıklarını anlatan Erdoğan, "Lobinin musluğunu kestik. Bu milletin alın terini onlara yedirmeyiz" demişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aslan14 Haziran 2013 10:10

    Bddk ve Spk sessiz kalmalı faiz lobisiyle başbakan onlara yüklendi ve yorumda bulunursalar sonları olur.