BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaşçı ve Turan istifasını verdi mi----

Başçı ve Turan istifasını verdi mi

Başçı ve Turan istifasını verdi mi
31 Mayıs 2014 - 08:41 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Başçı ve Borsa'nın Başkanı Turan'ın istifalarını Ali Babacan mı engelledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , son günlerde alışılmadık bir şey yapıyor. Ekonomik performans ile sürekli övünen Başbakan ve ekibi ekonomi bürokrasisini eleştiriyor.Eleştirilerin odağında Merkez Bankası var. Faiz indirimi yapmadığı için topa tutuluyor Erdem Başçı ve ekibi.

Başçı’nın bağlı olduğu Bakan ve aynı zamanda çocukluktan bugüne arkadaşı olan Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaklaşımı ise daha farklı. AK Parti kulisleri ve sosyal medyada daha ağır eleştiriye uğrayan diğer kurum ise İMKB . Bir zamanlar Babacan’ın alternatifi olarak görülen İbrahim Turan, parti içinde “ihanet”le suçlanacak kadar ağır dille eleştiriliyor.

Turan’a Başbakan Erdoğan’ın da kızgın olduğu iddialar arasında Erdem Başçı ve İbrahim Turan’ın bu yaylım ateş karşısında istifanın eşiğine geldikleri söyleniyor. Her iki ismin de istifa etmek istediği ancak Ali Babacan tarafından en azından “şimdilik” kaydıyla engellendiği konuşulmaya başlandı.
Ömer Şahin - Radikal
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)