BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaşçı faiz eleştirilerine yanıt verdi----

Başçı faiz eleştirilerine yanıt verdi

Başçı faiz eleştirilerine yanıt verdi
16 Haziran 2014 - 11:59 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı katıldığı konferansta Başbakan Erdoğan'ın faiz eleştirilerine yanıt verdi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen konferansta "Para Politikaları" konulu sunum yaptı. Başçı hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın faiz konusundaki çok sert eleştirilerine de yanıt verdi.

Başçı son dönemdeki faizlerin indirilmesi yönünde hükümetten gelen çağrılara karşılık olarak faizlerin yüksek olmasını kendilerinin de istemediklerini söyledi. Başçı, "Biz de insanız, bu ülkenin bir vatandaşıyız ve faizlerin yüksek olmasını istemeyiz. Ama bunu yapmak gerekiyor. Bizim için bu bir politika aracıdır, alet edevat takımından bir tanesidir. Bir alet eksik olsa gereken işi yapamayabilirsiniz" dedi.

MB VESAYET KURUMU DEĞİLDİR

Başçı, Merkez Bankası’nın herkesten emir olan bir kurum olmadığını söyledi. Başçı, "Merkez Bankası bir vesayet kurumu değildir. Merkez Bankası vasi değildir, bir acentedir. Teknik bir kurumdur, siyasetin dışındadır ve şeffaftır" dedi. Başçı, son bir yılda döviz kurundan enflasyona üç puan geldiğini söyledi. Başçı döviz kurlarının maliyet kanalından etkisinin faizlerinkinden daha baskın olduğunu belirterek döviz kuru istikrarını daha fazla önemsediklerini belirtti.

ÖLÇÜLÜ FAİZ İNDİRİMİ

Başçı, “2015 sonunda enflasyonu yüzde 5’e indirmemiz gerekiyor. Bunu yapmak için gereken bütün şartlar var” dedi. MB Başkanı, “Enflasyondaki düşüşü gördükçe ölçülü faiz indirimi olabilir. Ancak burada enflasyonu etkileyen faktörler belirleyici. Verdiğimiz taahhüt enflasyonun 2015 sonunda yüzde 5’e inmesiyle ilgili. Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar para politikasında sıkı duruş sürecek, bu Faiz indirimini dışlamaz” diye devam etti.

MB'DE 6 YÖNETİCİNİN GÖREVİNDEN ALINMASI

Bankada çalışan 4704 kişinin hepsinden memnunum. Hepsi başarılı arkadaşlar. Görevden alınan 6 kişiden 5'inde yorgunluk ve moral motivasyon eksikliği gerekçesiyle bana geldi aflarını istediler. Bir yöneticide moral motivasyon eksikliğini biz  tespit ettik.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)