BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKulisBankalara bir darbe daha----

Bankalara bir darbe daha

Bankalara bir darbe daha
03 Eylül 2013 - 13:54 www.finansgundem.com

Yeni uluslararası sermaye kuralları, krizin tekrarlanması hâlinde bankaların tahvil sahipleri tarafından kurtarılmasını öngörüyor

Yeni uluslararası sermaye kuralları, sorunlu kurumları vergi mükellefleri yerine tahvil sahiplerinin parasıyla kurtarmayı öngörüyor. Financial Times'ın haberine göre bu durum bankalar yeni bir sorunla daha karşı karşıya getiriyor.
Küresel regülatörler, dünya liderlerinden, bankaların iflas ihtimaline karşı sermaye tutmaya zorlanmasına ilişkin teklifler konusunda destek almaya çalışıyor.
Küresel finansal krizin tekrarının önlenmesine yönelik çabalara liderlik eden İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, bu hamlenin G-20 ülkelerinin önemli bankalarının "batmasına izin verilemeyecek kadar büyük" hâle gelmesinin önlenmesi isteğinin bir unsuru olduğunu söyledi.
Mark Carney, Finansal İstikrar Kurulu'nun başkanı olarak Rusya'da bu hafta yapılacak G-20 zirvesinde somut planların ortaya konması için regülatörlerden siyasi destek almaya çalışıyor. Ancak anlaşma sağlansa dahi ülkeleri "batmasına izin verilemeyecek kadar büyük" bankalardan korumak uzun zaman alacak ve 2015'ten önce de bu süreç tamamlanamayacak.
Artık güçten pratiğe geçme zamanı olduğunu savunan Carney, "Ümit vaat eden bir başlangıç yaptık. Ancak artık bunu küresel bankalar için fiili çözüm planlarına dönüştürmemiz gerekiyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)