BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankada para unutanlara müjde----

Bankada para unutanlara müjde

Bankada para unutanlara müjde
07 Nisan 2013 - 08:30 www.finansgundem.com

On yıldır işlem görmeyen ve Hazine’ye devredilen paraların miktarındaki artış, ekonomi yönetimini harekete geçirdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) gelen şikayetler doğrultusunda aynı bankada birden fazla hesabı olanların unuttukları birikimlerini zamanaşımına uğratmayacak bir formül üzerinde çalışıyor. Zaman'ın haberine göre, bir kişinin herhangi bir bankada 5 hesabı varsa ve bunlardan sadece birisiyle işlem yapıyorsa, diğer dördünün de aktif sayılması gündemde. Böylece, bu kişinin dört hesabındaki birikimi herhangi bir şekilde zamanaşımına tabi tutulmayacak. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun da (TMSF) dahil olduğu sürece ilişkin yeni yol haritasının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
BDDK’nın zamanaşımlarına ilişkin yeni düzenleme üzerinde çalıştığını aktaran kurumdan üst düzey bir yetkili, “Bankalarda 10 yıldır işlem görmeyen paralar Hazine’ye devredilse de tutarın her geçen yıl yükselmesi vatandaşın daha çok mağdur olmasına sebep oluyor.” dedi. Üst Kurul’un kredi kartı başta olmak üzere vatandaştan borcunu tahsil etmek için farklı yollara başvuran bankaları aynı hassasiyeti zamanaşımında da göstermeleri yönünde uyarması bekleniyordu. Sekiz yılda bankalarda unutulan tutar 345 milyon lirayı bulurken, TMSF’ye 2005-2012 yılları arasında aktarılan mevduat sayısı 1 milyon 671 oldu. Zamanaşımına uğrayan mevduatlar arasında TL’nin yanı sıra Euro, dolar başta olmak üzere farklı ülkelerin para cinsi ile yatırılanlar da bulunuyor. Bankaların bir takvim yılı içinde zamanaşımına uğrayan ve tutarı 50 lira ve üzerindeki her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların hak sahiplerini, başvuruda bulunmadıkları takdirde hesaplarının fona devredileceği konusunda uyarması gerekiyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)