BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBank of America’dan karamsar öngörü----

Bank of America’dan karamsar öngörü

Bank of America’dan karamsar öngörü
15 Haziran 2022 - 16:28 www.finansgundem.com

Küresel piyasalar FED’in faiz kararını beklerken Bank of America’dan yatırımcılar için dikkat çekici bir uyarı geldi. Banka analistleri piyasalarda acı verici bir döneme hazırlıklı olunması gerektiğini belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında S&P 500 Endeksi’nin hafta başında ayı piyasasına girmesinin ardından Bank of America Salı günü yaptığı açıklamada piyasaların gelecekteki daha büyük “acılara” hazırlıklı olması gerektiğini açıkladı.

Insider’ın haberine göre bankadan yapılan açıklamada yükselen enflasyon ve faiz artışları nedeniyle hisse senetleri piyasalarda daha fazla volatilite oluşmasının muhtemel olduğu belirtildi. BoA ABD Merkez Bankası’nın bugün Türkiye saatiyle 21:00’da yapacağı para politikası açıklamasında faizleri 75 baz puan yükseltmesini bekliyor. Bankanın daha önceki tahminleri ise 50 baz puan seviyesindeydi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre BoA’nın faiz artışlarını yükseltmesindeki en önemli faktör Cuma günü açıklanan ABD Mayıs ayı enflasyon verileri oldu. Piyasa beklentilerinin çok üzerinde gelen manşet enflasyon yıllık bazda %8,6 ile son kırk yılın en yüksek seviyesini gösterdi.

BoA’dan yapılan açıklamada, “Wall Street’teki piyasa duyarlılığı korkunç seviyede. Ancak tahvil ve enflasyondaki büyük artış öncesinde büyük bir dip görülmedi ve Haziran ve Temmuz aylarında olağanüstü şahin Faiz artışları gerekiyor” öngörülerine yer verildi.

Enflasyonda belirleyici bir zirve yakalanmadan hisse senetlerinin dibi bulamayacağı düşüncesini sadece BoA paylaşmıyor. Wall Street yatırımcı duyarlılığındaki düşüş bankanın anketlerine de yansıyor. Bank of America’nın en son anket araştırmasına göre küresel büyüme konusundaki iyimserlik tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Anketine göre piyasalarda stagflasyon korkuları 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Şirket bilançosu öngörüleri de 2008’den bu yana en kötü seviyeye geriledi.

Tarihsel verilere bakıldığında BoA’nın piyasalara yönelik karamsar öngörülerinde doğruluk payı olabilir. Bankanın Mart 2020’deki V şeklinde geri dönüş beklentileri istisnai derecede başarılı olan piyasa görüşleri arasında yer alıyordu.

Yatırım şirketi Susquehanna’dan Chris Murphy 1945’ten bu yana gerçekleşen 12 ayı piyasasını inceleyerek bir sonraki adımda ne olacağını öngörmeye çalışıyor.

Murphy Insider’daki açıklamasında, “Diğer 12 ayı piyasasına bakarsak S&P 500 Endeksi’nin ayı piyasasına girmesiyle birlikte ortalama %14 daha düştüğünü ve dibi bulması için 103 işlem günü geçmesinin gerektiğini görüyoruz” dedi. Borsa uzmanı tarihsel modelin kendini tekrarlaması halinde hisse senetleri piyasalarının dibi bulması için en erken Kasım ayı başlarını beklemesi gerektiğini söyledi. Ortalama düşüşse S&P 500 endeksini 3.250 puan seviyesine çekecek.

Borsaların Kasım ayında dibi bulabileceği öngörüsü yaz aylarında piyasa diplerinin çok nadir görülmesi nedeniyle akla yatkın gözüküyor. Zira yatırımcılar yaz aylarında tatil dönemini değerlendirdiği biliniyor ve ABD’de ara seçim dönemi de Kasım ayı başlarında son bulacak.

Habere göre ABD’deki ara seçim sonuçlarında Senato’nun veya Temsilciler Meclisi’nin kontrolünün Cumhuriyetçilere geçmesi hisse senetleri için iyimser bir hava yaratabilir. Borsa araştırmaları şirketi LPL Financial’ın verileri Senato ve Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğun Cumhuriyetçiler ve Demokratlar olarak ayrışması halinde hisse senetleri daha iyi performans gösteriyor.

LPL Financial’dan Ryan Detrick konuyla ilgili açıklamasında, “Unutmayın ki siyasi çıkmazlar iyidir. Zira siyaset uzlaşma yoluna çekilir ve aşırılıklardan kaçınılır” ifadelerine yer verdi.

ABD'de perakende satışlar mayısta azaldı

 

ABD ve Çin'de depolar satılmayan mallarla dolup taşıyor

 

ECB'de yeni krizle mücadele aracı hazırlığı

 

Küresel yatırımcıların korkusu “ani resesyon”

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)