BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBank of America çalışanları eşitsizlikten şikayetçi----

Bank of America çalışanları eşitsizlikten şikayetçi

Bank of America çalışanları eşitsizlikten şikayetçi
08 Şubat 2021 - 17:01 www.finansgundem.com

Bank of America çalışanları, prim ödemelerindeki ayrımcılık nedeniyle öfkeli

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’nın üst düzey çalışanları arasında öfke büyüyor. Şirket zirvedeki borsacılar ve uzmanlar için kaldırdığı bonus ödemelerine hak kazanma süresini, diğer çalışanlar için uygulamaya devam ediyor. Söz konusu bonus, genellikle 1 milyon ve üzeri getiri sağlayan çalışanlara, 2020 maaşlarının bir bölümü olarak ilk kez şirket hisselerinden pay verilmesi. Bu tip ödüllerde genellikle olduğu gibi, belirlenen bir sürede eşit miktarlarda verilmesindense, çalışanlar bu bonuslara dört yılın sonunda hak kazanabiliyor.

Son haftalarda Bank of America çalışanlarının öfkesi yükseliyor. İlk aşamada banka yeni ödeme sistemini kapsamlı olarak uygulamayı planlamıştı. Ancak yatırım bankacılığı ve borsa işlemleri bölümündeki kıdemli çalışanlar, 2020’nin bonus ödemelerini almak için 2024’e kadar beklemeleri gerektiğini öğrendiğinde, isyan etti. Bunun üzerine yönetim bu çalışanları uygulamanın dışında bırakmaya ikna oldu.

CEO Brian Moynihan, 27 Ocak’ta verdiği bir röportajda karmaşanın varlığını doğruladı ve şirket politikalarındaki değişimin, bazı insanların istediği gibi işlemediğini, bu nedenle de değiştirildiğini söyledi.

Ancak kurumsal ve ticari bankacılık birimlerindeki üst düzey çalışanlar, bonus ödemelerine hak kazanmaları için 2024’ü beklemeleri gerektiğini öğrendi. Bu noktada ise iki grubun çatışması başladı. Son günlerde, çalışanlar seçenekleri değerlendirmek ve öfkelerini dile getirmek için toplantılar düzenliyor.

Bloomberg’in haberine göre, Bank of America yönetiminin kararı oldukça hassas bir noktaya dokundu. Bank of America, uzun süredir 200,000’den fazla çalışanı arasında devam eden kıskançlıklarla ve fikir ayrılıklarıyla sarsılıyordu. Bonus ödemelerine yönelik sıra dışı bir uygulama ise, bu gerilimleri çalışanların büyük bir kısmının evden çalıştığı ve işbirliğinin zor sağlandığı bir dönemde yükseltti.

Bonus ödemeleri Wall Street’te her zaman bir denge unsuru olsa da, durum Moynihan için her zamankinden daha zorluydu. 

Birçok borsacı ve bankacı oldukça iyi bir yıl geçirdi, piyasaların yükselmesiyle başarı gösterdi ve ödül beklentisi içine girdi. Ancak Bank of America batık krediler için provizyonlarını üç kat artırarak 11 milyar doların üzerine bir seviyeye yükseltti. Bunun nedeni ise, kredi alanların pandemi nedeniyle iflas etme ihtimalinin beklenmesiydi. Tüm yıl gelirler ise %35 düşüş gösterdi.

Bunun üzerine Bank of America nakit ödemelerini düşürdü ve normal hisse ödüllerine hak kazanma sürelerini yükseltti. Bu yeni bonus sistemi ise çalışanların maaş kesintileriyle karşı karşıya kalmasını engelledi. Moynihan şirketin 2020 yılı için 10 ila 11 milyar dolar arasında bonus ödemesi yapacağını açıkladı. Yatırım bankacıları ve borsacılar ise genellikle şirketin diğer çalışanlarından daha fazla prim alıyor. Moynihan, “bonus miktarımız bir önceki yıla göre düşüş gösterdi ancak bazı ekip arkadaşlarımız daha fazla kazanırken, bazıları daha az kazandı” dedi.

Bank of America’nın bonusa hak kazanma süresini uzatması ve bu kuraldan yatırım bankacılığı çalışanlarını muaf tutması gibi uygulamalar, yıllardır bankada çatışmalara neden oluyor.

Tüm sektörde multi milyar dolarlık şirket birleşmesi anlaşmalarını yürüten ya da dev şirketlerin kurumsal finanslarını idare edenler yüksek ücretler alıyor. Ancak kredi ya da nakit yönetimi gibi düşük marjlı işlemlerden sorumlu olan geleneksel bankacılar, ikinci sınıf vatandaş gibi hissediyor.

Yeni normal: Eksi faizler ve bütçe açıkları

 

Barclays CEO’su: İngiltere Avrupa’ya takılı kalmamalı

 

Yatırım kurumundan bağışıklık öngörüsü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)