BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBarclays CEO’su: İngiltere Avrupa’ya takılı kalmamalı----

Barclays CEO’su: İngiltere Avrupa’ya takılı kalmamalı

Barclays CEO’su: İngiltere Avrupa’ya takılı kalmamalı
08 Şubat 2021 - 15:23 www.finansgundem.com

Barclays’in başındaki isim Jes Staley İngiltere’nin Brexit sonrasında Avrupa’ya takılı kalmak yerine tüm dünyayı kapsayacak bir finans merkezi olmayı hedeflemesi gerektiğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev İngiltere bankası Barclays’in CEO’su Jes Staley İngiltere’nin Brexit sürecinin ardından Avrupa Birliği’ne odaklanmayı bırakması ve küresel ticaretteki rekabette kendisine yer bulması gerektiğini söyledi.

Staley BBC’ye verdiği röportajda, “Bana kalırsa Londra, Frankfurt ya da Paris’e değil New York ve Singapur’a odaklanmalı” ifadelerini kullandı.

Barclays CEO’su, “Brexit İngiltere’ye kendi ajandasını tanımlama fırsatı veriyor ve finansal hizmetlerle ilgili gündemi tanımlamak noktasında Avrupa dışındaki diğer pazarlarla rekabet edecek seviyede kalmak hükümetin asıl odaklanması gereken şeydir ve bence şu anda asıl dikkat de bu yönde” açıklamasında bulundu.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı Londra’daki yatırım bankalarını ve borsa, finans şirketlerini ilgilendiren kapsayıcı bir anlaşma olmadan gerçekleşti.

Londra’daki finans merkezinin yönetim organı olan City of London'ın 22 Ocak'ta yayınladığı bir rapora göre, Brexit sonrası AB ile mali hizmetlerde denklik konusunda net bir anlaşma sağlanamaması, Londralı firmaların iş yapmak için kesin bir seçimde bulunma becerisini de engelliyor.

Stanley konuyla ilgili açıklamasında, “İngiltere’nin ve Londra’nın ihtiyaç duyduğu asıl şey gerek yönetmeli gerek dil ya da yetenek anlamında sermayenin servet akışını yönetebilecek en iyi yerin Londra olmasını sağlamaktır” ifadelerine yer verdi.

Financial News’in haberine göre City of London raporunda şehirdeki şirketlerin “yatırım yapmaya değer” bir pazar olduğundan emin olmaları için İngiltere hükümetinin “yeniden daha öngörülebilir, istikrarlı ve stratejik” olarak algılanması gerektiği belirtildi.

31 Aralık'taki Brexit geçiş döneminin sona ermesinin ardından, İngiltere'nin Avrupa Birliği ile mali hizmetler alanında bir anlaşma gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda belirsizlik sürüyor.

24 Aralık' ta duyurulan anlaşmada mali hizmetler konusunun daha sonra görüşüleceği belirtilmişti. Avrupa Komisyonu ve İngiltere Hazine Bakanlığı Mart ayına kadar mali hizmetler alanında bir anlaşma sağlayacakları yönünde mutabakata varmıştı.

Yatırım kurumundan bağışıklık öngörüsü

 

Elon Musk kripto piyasasıyla alay mı ediyor?

 

Servetini gizlemek için hükümete baskı yaptığı iddia edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)