BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAmerikan sigorta şirketinde ofise dönüş isyanı----

Amerikan sigorta şirketinde ofise dönüş isyanı

Amerikan sigorta şirketinde ofise dönüş isyanı
07 Haziran 2023 - 16:26 www.finansgundem.com

Kaliforniya merkezli sigortacı Farmers Group’ta CEO değişimi ‘ofise dönüş’ kurallarını beraberinde getirdi. Uzaktan çalışma sözü nedeniyle evini taşıyan, arabasını satan personelse yeni yönetime karşı ayaklandı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li sigorta şirketi Farmers Group geçen yıl personelinin büyük çoğunluğuna uzaktan çalışma sistemini kullanabileceklerini söyledi. Ancak şirketin değişen CEO’su uzaktan çalışma politikasından geri döndü. Wall Street Journal’ın haberine göre şirket çalışanları kendilerine söz verilen çalışma politikasından vazgeçildiği gerekçesiyle şirket yönetimine karşı ayaklandı.

WSJ haberine göre şirketin şirket çalışanları yeni CEO Raul Vargas’ı şirket içi sosyal medya platformu yüz yüze çalışma kararından dolayı şikayet etti. 2.000’in üzerinde şikayet kayıtlara geçti. Bazı çalışanlar CEO’yu işten çıkarmakla tehdit etti. Diğerleri ise sendikalaşma üzerine konuşmaya başladı.

Haberde bir çalışan, “Uzaktan çalışmak üzere işe alındım ve bana şirket kültürünün ileriye dönük olduğu söylenmişti. Bu açıkçası iğrenç bir güç gösterisi gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Sigorta şirketi Fortune’a yaptığı açıklamada eylül ayından itibaren hibrit çalışma sistemine geçmeyi planladıklarını belirtti.

Şirket sözcüsü, “Çalışma sistemindeki geçişle birlikte Farmers ofislerine 50 mil yarıçap uzakta olan çalışanlar haftada en az üç gün kendi ofis konumlarında çalışacaklar ve haftada iki gün uzaktan çalışma esnekliğine sahip olacaklar. İş ihtiyacına ve farklı pozisyon türlerine bağlı olarak, Farmers çalışanlarının yaklaşık yüzde 60'ı hibrit çalışan olurken, diğer roller uzaktan veya ofis içi olacak” açıklamasında bulundu

Ancak personelse geçen yıl kendilerine uzaktan çalışma sistemine geçmeleri söylendiği için hayatlarında bazı kritik değişiklikler yaptıklarını savunuyor. Personel uzaktan çalışma dönemiyle birlikte yeni şehirlere taşındıklarını, arabalarını sattıklarını ve hayatlarıyla bu yeni düzene göre ayarladıklarını belirtiyor.

Şirket temsilcisi ise “Tıpkı pandemide olduğu gibi koşullar değiştikçe iş yaklaşımlarının da değişmesi gerektiğini” söyledi.

Kaliforniya merkezli sigorta şirketi Farmers ofise dönüş ısrarının ardından personelin direnciyle karşılaşan birçok şirketten biri. Amazon çalışanları personelin 1 Mayıs tarihine kadar ofise dönmesi yönündeki talimatı üzerine bu hafta protesto gösterisi düzenlemişti. Disney, Starbucks, News Corp. Ve Lyft gibi birçok firma çalışanlarının ofise geri dönmesini istiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, geçen ay Tesla CEO’su Elon Musk evden çalışma yönteminin ahlaki olarak yanlış olduğu iddiasında bulundu. Musk, “Laptop sınıfı” olarak tanımladığı kesimin, hizmet sektörü çalışanları veya fabrika çalışanları gibi diğer insanların faydalanamayacağı ayrıcalıkları talep etmekte haksız olduğunu söyledi.

Finans uzmanları isyan etti: Ofis varsa biz yokuz

 

Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?

 

Teknoloji çalışanlarından Elon Musk'a öfke

 

Meta, uzaktan çalışmanın vidalarını sıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)