BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAmerikalı emekliler ofise dönmek istiyor----

Amerikalı emekliler ofise dönmek istiyor

Amerikalı emekliler ofise dönmek istiyor
11 Eylül 2023 - 18:19 www.finansgundem.com

Z kuşağı evden çalışma konusunda diretirken baby boomerlar ise ofise dönmenin yollarını arıyor. Araştırmalar emeklilik yaşına gelen Amerikalıların sıkıcı emeklilik hayatı ve enflasyon nedeniyle işe geri dönmek istediğini gösterdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD İşçi Bayramı sonrasında şirketler ofise dönüş baskısını had safhaya ulaştırdı. Kariyerlerine evlerindeki kanepelerden başlayan Z kuşağı için bu tam anlamıyla bir şok anlamını taşıyordu. Ancak diğer tarafta hayatları boyunca çalışan baby boomer kuşağı ise eve kapalı kalmaktan sıkılmış gözüküyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, baby boomer kuşağı 1946-1964 yılları arasında doğan nesli ifade ediyor. Söz konusu neslin yaş ortalaması göz önünde bulundurulduğunda önemli bir kısmının emekli olması beklenebilir. Ancak Fortune’un haberine göre ABD’deki emeklilerin %44’ü işgücüne yeniden katılmayı güçlü bir şekilde düşünüyor.

Habere göre hayat sigortası şirketi Fidelity & Guaranty’nin Ocak 2023’te gerçekleştirdiği ankette ortalama yaşı 64 olan Amerikalı emeklilerin neredeyse tamamının baby boomer kuşağında olduğunu ortaya çıkardı. Ancak bu yaş grubundaki bireylerin önemli bir kısmı ekonomik veya diğer sebeplerden ötürü işe geri dönmek istiyor. Emeklilik için yeterince tasarruf edemediklerini fark edenlerse harcamalarının tasarruflarının önüne geçtiğini fark ederek birikimlerini desteklemeyi hedefliyor.

ABD İstihdam İstatistikleri Bürosu’nun son anketi de bu tabloyu destekler nitelikte. Ağustos ayında ABD işsizlik oranı %3,8’e yükseldi ve ekonomistler bunun önemli bir sebebi olduğunu söylüyor. Zira son istihdam raporu verileri daha fazla insanın iş aradığını gösterdi ve bu da işsizlik oranını önemli ölçüde artırdı. Diğer bir deyişle baby boomerlar emeklilik hayatından sıkıldı.

Fidelity araştırması enflasyonun da emeklilerin tasarruflarını etkilediğini ortaya çıkardı. Zira emekliler sadece emekli maaşı ve ABD’nin sosyal güvenlik sisteminin sağladığı sabit gelire güvenmek istemiyor. Ancak F&G araştırmasına göre ofise dönüş talebi hayat tarzından da kaynaklanıyor: Sosyalleşme, yeni bir amaç bulma ve yeni sosyal ve profesyonel bağlar oluşturma gibi amaçlar da emeklileri ofise taşıyor.

Emeklilikten vazgeçme trendi uzun bir süredir ayak seslerini hissettiriyordu. CNBC’nin haberine göre Amerikan istihdam piyasasındaki patlama, yükselen enflasyon ve Kovid korkularının hafiflemesi baby boomerların ofise dönüş hevesini artırdı. 2008 Küresel Finans Krizi sırasında da görülen benzeri yöndeki ofise dönüş akımı araştırma firması Indeed’in Kuzey Amerika Ekonomi Araştırmaları Direktörü Nick Bunker’a göre “genel işgücü piyasasının simgesi” niteliğinde. Bunker geniş bir kesimden gelen işgücü katılımındaki artışa işaret etti.

Ofisler açıldıkça işgücüne katılım oranındaki momentum da her geçen gün güçleniyor. Şubat 2023’te yapılan bir Paychex anketine göre 6 emekliden biri çalışma hayatına geri dönmeyi düşündüğünü, %20’si ise yüz yüze çalışacakları bir iş aradıklarını söyledi.

Ankete göre emeklilerin çoğunluğu bariz nedenlerden dolayı işe dönmek istediklerini belirtiyor. Zira daha fazla paraya ihtiyaçları var. Ancak anketin katılımcıları diğer faktörlerin de ofise dönüşte önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Zira katılımcıların çoğunluğu enflasyondan çok sıkıldıkları ve yalnız hissettikleri için işe döndüklerini belirtiyor.

Ancak ofise dönüş emeklilerin sorunlarına cevap olmayabilir. Paychex anketine göre emeklilikten geri dönenlerin önemli bir kısmı yaşlarından dolayı önyargıyla karşılaştıklarını ve katılımcıların %60’ından fazlası işe alım yöneticilerinin yaşlı başvurularına şüpheyle yaklaştıklarını belirtiyor.

Erken emeklilik hevesi hayatları mahvediyor

 

ABD’li BES yatırımcıları fonlarından bihaber

 

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi geliyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.11 Eylül 2023 19:55

    ÜLKEMİZİN EMEKLİLERİNE DE İŞ TEKLİFLERİ SUNULMALI İNSANIN SEVEREK YAPABİLECEĞİ İŞ OLURSA YÜZLERCE YIL SAĞLIKLI YAŞAYABİLİR İŞSİZLIK HAREKETSİZLİK İSE ÖMRÜ KISALTIR