BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAkın, Özdemir'in sözlerine üzülmüş!----

Akın, Özdemir'in sözlerine üzülmüş!

Akın, Özdemir'in sözlerine üzülmüş!
10 Haziran 2013 - 16:49 www.finansgundem.com

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Üçüncü Havalimani ihalesini değerlendirdi

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Üçüncü Havalimanı ihalesinin Türkiye için önemli bir proje olduğunu belirterek, iyi odaklanıldığı takdirde projenin önemli bir yatırım olacağını ifade etti. Akın, "Bu proje Başbakan'ın gözbebeği. Böyle bir projenin akamete uğramaması lazım. İnşallah hem maddi hem manevi anlamda hep birlikte yardımcı olalım. Maddi olacak olanlar bankalar, manevi olacak olanlar da bizleriz. Dolayısıyla o şekilde yardımcı olup projenin bitirilmesini sağlamaktan öte üzerimize başka bir görev düşmez. Projeyi alan arkadaşlara 'hayırlı olsun' demekten başka bir  şey düşmez" ifadelerini kullandı.
Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Skytürk360 TV'de yayınlanan Üç Nokta programında önemli açıklamalarda bulundu. Üçüncü havalimanı ihalesinde istedikleri rakamı bulamadıklarından çekilme kararı aldıklarını söyledi. İhaleyi kazanan grup Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in ihaleden sonra söylediği sözlere üzüldüğünü belirten Akın, "Herkesin garip karşıladığı ifadeler olduğu için çok üzüldüm. Şimdiye kadar hiçbir rekabette böyle bir olay yaşanmadı. Rekabet ihale odasında olur ve biter. İhaleyi kaybedebilirsiniz veya kazanabilirsiniz. İhale sonrası Nihat Bey'in söylediği sözleri yadırgadım doğrusu" dedi.
Yeni yerin devreye girmesiyle Atatürk Havalimanı'nın kesin kapatılacağını aktaran Hamdi Akın, ancak kendilerinin bu durumdan mağdur olmayacaklarını vurguladı. Akın, "Bakanlık yazılı olarak bize bunu bildirdi. Dolayısıyla orada bir mağduriyet söz konusu değil. Bunların hepsi planlandı, konuşuldu ve şartnamelere konuldu. Ondan sonra ihaleye çıktı. Sizler sorgulamadınız biz de bir açıklama yapmadık. Bizlerden ziyade bunu bakanlık yetkililerinin yapması gerekirdi.  Onlar açık açık bu şekilde söyleyebilir" şeklinde konuştu.
Atatürk Havalimanı'nda pislerde trafik sorununun olmadığını, apron ve terminal sıkıntısının yaşandığını dile getiren Akın, terminal binasının büyütüleceğini belirtti. Apron meselesine çözüm bulmak için havalimanında bulunan barakaların kaldırıldığını ve oraya park alanı yapılacağını ifade eden Akın, "Mimari anlamda herkesin çok kolay ve rahatlıkla anlayabileceği bir yapı. Mevcut terminalde çok rahatlıkla yanına ilavelerle kargoya doğru büyütülebilir. Bize talimat verilirse remen yapılır" diye konuştu.
"KAMYON TRAFİĞİNİ HAFİFLETECEK RORO PROJESİNDE SONA GELDİK"
TEM'deki trafiği azaltmak açısından İDO üzerinden bir yol açacaklarını söyleyen Akın, projenin hazırlık aşamasında olduğunu belirtti. İskele olsa bile çabuk ve seri taşıyacak hattı kurmanın kolay olmadığını ifade eden Akın, "Maliyet açısından bir avantaj getirilebilir çünkü sonuçta burada bir bekleme var. Böyle bir RORO sistemi kurulursa 24 saat çalışacağı için kamyonlardaki beklemeyi ortadan kaldırabilir. Bunun ne şekilde tesirleri olur, ne şekilde bize yansıması olur buna çalışıyoruz" bilgisini verdi. 
İstanbul'a yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün TEM'deki kamyon trafiğini büyük ölçüde azaltacağını ifade eden Akın şu değerlendirmelerde bulundu: 
"İstanbul'da birkaç proje birden kamyon trafiğine yönelik uygulamada. Üçüncü köprü de kamyon trafiğine yönelik olarak planlanıyor. Muhtemelen kamyonların çoğunu üçüncü köprüye yönlendirme söz konusu olacak. Proje bittiğinde  İstanbul'un en önemli meselelerinden bir tanesi çözülmüş olacak. Bu İstanbul'un kuzeyinden geçiş getiriyor. Kamyonlar için oldukça uzun bir yol. Bunu Marmara içerisinden RORO şeklinde yapabilirsek bu gayet güzel olur. Ayrıca Eskihisar İzmit Körfez geçisinde bir köprü yapılıyor. O köprü de bitirildiği zaman köprü de aslında ağırlıklı olarak  kamyonları taşıyacak ve gidişatı kolaylaştıracak, trafiği kolaylaştıracak. Bir de buna denizden taşımayı ekleyebilirsek büyük ihtimalle kamyon meselesi İstanbul'da çözülmüş, boğaz köprülerini meşgul etmemiş olurlar."
Novotel ve Ibis otel zincirlerinin Türkiye'deki yatırımcısı olan Hamdi Akın, Novotel markasıyla halen 18 otelin bulunduğunu söyledi. Turistik otelden daha çok şehircilik oteline ihtiyaç olduğunu söyleyen Akın, Moskova ve Kiev'de otel yapmayı arzuladıklarını, Karaköy'de 200 odalı bir Novotel projesine başladıklarını da ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)