BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'nin büyük bankaları için 'batık kredi' tehdidi----

ABD'nin büyük bankaları için 'batık kredi' tehdidi

ABD'nin büyük bankaları için 'batık kredi' tehdidi
08 Ocak 2024 - 09:45 www.finansgundem.com

Büyük ABD bankaları batık kredilerde keskin bir artışa hazırlanıyor. En büyük dört kredi kuruluşunun sorunlu kredilerinin 24,4 milyar dolara çıkması bekleniyor.

ABD'deki batık kredilerdeki birikim, bu hafta dördüncü çeyrek kazançlarını açıklayacak olan ülkenin en büyük bankaları için yatırımcıların artan iyimserliğini bozma tehdidi taşıyor.

Bloomberg analistlerinin görüş birliğine göre, sorunlu kredilerin en azından son 90 gün içinde ödeme yapmayan borçlulara bağlı borçlar 2023'ün son üç ayında ABD'nin en büyük dört kredi kuruluşu olan JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo ve Citigroup'ta toplam 24,4 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Bu rakam 2022'nin sonundan bu yana yaklaşık 6 milyar dolar arttı.

Financial Times'ın haberine göre analistler, ödenmeyen kredilerin yanı sıra mevduat maliyetini yükselten yüksek faiz oranlarının devam eden etkisiyle banka kazançlarının 2023'ün son üç ayında küçüldüğünü tahmin ediyor. Buna ek olarak, aralık ayında bazı büyük bankalar, Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun geçen yıl Silicon Valley Bank ve Signature'ın iflaslarının düzenleyicinin sigorta fonuna maliyeti olan 18,5 milyar doları geri almak için uyguladığı özel bir değerlendirmeyi ödemek için yıl sonuna kadar tek seferlik bir ücret almayı planladılar.

Goldman Sachs ve Morgan Stanley'nin de aralarında bulunduğu altı büyük bankanın kârlarının 2023'ün son üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ortalama %13 düşeceği tahmin ediliyor.

Fitch'ten ABD bankalarına kötü haber

 

Yerel ABD bankaları batık kredilerle boğuşuyor

 

ABD bankalarının 1.2 trilyon dolarlık kumarı

 

Moody's'den ABD bankalarına darbe

 

UBS ve ABD bankaları ve yatırımcılar arasında 499 milyon dolarlık uzlaşma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)