BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch'ten ABD bankalarına kötü haber----

Fitch'ten ABD bankalarına kötü haber

Fitch'ten ABD bankalarına kötü haber
15 Kasım 2023 - 23:52 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yapılan açıklamada, ABD'li bankaların olumsuz faaliyet ortamının bölgesel bankaların karlılığı üzerinde orantısız derecede olumsuz bir etkiyle gelecek yıl da devam etmesinin beklendiği aktarıldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de bölgesel bankaların finansman ve büyüme zorluklarının 2024'te de devam edeceğini bildirdi.

Fitch'ten yapılan açıklamada, ABD'li bankaların olumsuz faaliyet ortamının bölgesel bankaların karlılığı üzerinde orantısız derecede olumsuz bir etkiyle gelecek yıl da devam etmesinin beklendiği aktarıldı.

OLUMSUZ HAVA GELECEK YIL DA DEVAM EDECEK

Açıklamada, faiz ortamının kısıtlayıcı olduğu, düzenleyici gerekliliklerinin arttığı ve sermaye maliyetlerinin yükseldiği bir dönemde gelir artışına yönelik elverişli olmayan durumlar göz önüne alındığında ABD'li bankaların sermayelerini korumaları ve 2024'te beklenenden daha yüksek zararlar için karşılık ayırmalarının gerekeceği kaydedildi.

Fitch'in açıklamasında, bölgesel bankaların finansman ve büyüme zorluklarının 2024'te de devam edeceği vurgulandı.

İlk 20 bankanın toplam gelirinin çeyreklik bazda neredeyse yatay bir seyir izlediği, yıllık bazda ise yaklaşık yüzde 8 arttığı belirtilen açıklamada, net karlarının ise çeyreklik ve yıllık bazda sırasıyla yüzde 4 ve yüzde 20 yükseldiği aktarıldı.

Açıklamada, Bank of America, JPMorgan ve Wells Fargo gibi büyük bankaların ise güçlü performans sergileyerek yıllık bazda çift haneli kar artışı bildirdikleri anımsatıldı.

Fitch: Gelişmiş ekonomilerde kredi artışı yavaşlıyor

 

Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörünü değerlendirdi

 

Fitch dev İngiliz bankalarından 'düşük kâr' bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)