BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch dev İngiliz bankalarından 'düşük kâr' bekliyor----

Fitch dev İngiliz bankalarından 'düşük kâr' bekliyor

Fitch dev İngiliz bankalarından 'düşük kâr' bekliyor
08 Kasım 2023 - 17:28 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, yüksek faiz oranlarının bankaların net faiz marjlarına sağladığı faydaların zirveye ulaşması ve kredi değer düşüklüğü masraflarının artmasına bağlı olarak İngiltere'nin büyük bankalarının kârlılığında zayıflama bekliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in yayımladığı raporunda, İngiltere'nin büyük bankalarının bu yılın üçüncü çeyreğinde yüksek faiz oranlarının desteğiyle güçlü kârlılık sağladığı belirtildi.

Yükselen faiz oranlarının bankaların net Faiz marjlarına (NIM) sağladığı faydaların zirveye ulaşması, hatta bazı bankalar için pik sonrası düşüşe geçmesi nedeniyle söz konusu bankaların kârlılığının bir miktar azalmasının beklendiği aktarılan raporda, belirsiz ekonomik görünüm ve yüksek faiz oranları dikkate alındığında kredi değer düşüklüğü masraflarının da yükseleceğine dikkat çekildi.

Raporda, büyük bankalardaki sorunlu kredi oranlarının üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre önemli bir artış gösterdiği ve üçüncü çeyrekte ortalama yüzde 2 olduğu kaydedilirken, yüksek faiz oranlarının tüketicilerin kredi geri ödeme güçlerini etkilemesi nedeniyle, 2024'te sorunlu kredi oranlarının daha da kötüleşmesinin beklendiğine vurgu yapıldı.

Raporda ayrıca, parasal sıkılaşma nedeniyle sektör genelinde mevduat hacimlerinin düşeceği öngörülürken, likiditenin sağlam kalacağı aktarıldı.

Fitch Ratings: Türkiye'nin para politikası tutarlı

 

Fitch Ratings'ten tüketici harcamalarında yavaşlama uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)