BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis40’ından sonra farkına varılan 40 hayat dersi----

40’ından sonra farkına varılan 40 hayat dersi

40’ından sonra farkına varılan 40 hayat dersi
19 Ocak 2024 - 18:05 www.finansgundem.com

Geride kalan her 10 yıl, gelecek on yıl içindeki gidişatınıza karar vermenizi de zorunlu kılar. En doğru kararı verebilmek için ise geçmişten gerekli dersleri almış olmak gerekir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her yaş elbette önemlidir ancak her 10 yılda bir insan, sanki hayatında önemli bir kırılma noktasındaymış gibi hisseder.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, gerçekten de 20’li, 30’lu ve 40’lı yaşların enerjisi, olgunluğu ve deneyimleri birbirinden tam anlamıyla farklıdır.

40 hayat dersi

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, bu dönemleri kabaca değerlendiren deneyimli bir yatırımcının geride bıraktığı tecrübelerinden aldığı derleri içeriyor. Burns, yirmili yaşlarını tüm hedeflerini yazmaya başladığı, gençlik ve enerjiyle ama çok az bilgiyle bu hedefler üzerinde çalışmaya başladığı yaşlar olarak nitelendiriyor. Otuzlu yaşları ise, erken hedeflerine ulaştığı, becerilerini geliştirdiği, profesyonel ve kişisel yaşamında daha üst seviyelere çıkacak bilgi ve deneyimi kazandığı yaşlar olarak tarif ediyor.

Ancak Burns, 40 yaşın bir başka önemli dönüm noktası olduğunu söylüyor çünkü sahip olduğu tüm dersleri, deneyimleri ve bilgi birikimini alıp, istediği hayatı hiçbir sınırlama olmadan inşa etme zamanının bu dönemde geldiğine işaret ediyor. Bu yazıda Burns, 40 yaşında kendisini hayallerine götüren yolda fark ettiği tecrübeleri ve aştığı engellerin kendisine sunduğu hayat derslerini paylaşıyor. Burns, hayatın başarı ve kişisel gelişim anlayışını derinden ve yeniden şekillendiren bir dizi farkındalık ve iç görüyü 40 hayat dersi şeklinde sunuyor.

Paranın gerçek rolünü anlamak

Çoğunlukla yanlış anlaşılan para, bir amaçtan ziyade bir araçtır. Bu farkındalık, zenginliğe yaklaşımınızı yeniden şekillendirir ve parayı başarının ölçüsü olarak değil, yaşam deneyimlerini kolaylaştırıcı bir araç olarak görmenize yardımcı olur.

Ödediğinizin gerçek değeri

Bir satın alma işleminin değerinin yalnızca fiyat etiketinde değil, sağladığı kalite ve uzun ömürlülükte de olduğu önemli bir gerçektir. İster bir ürün ister bir hizmet olsun, kaliteye yatırım yapmak çoğu zaman daha fazla tatmine ve daha az pişmanlığa yol açar.

Para: Bir araç, ölçü değil

Zenginliği başarıyla eşitlemek yaygın bir yanılgıdır. Gerçek zenginlik, hayatınızı ve etrafınızdakileri etkilemek için kaynaklarınızı nasıl kullandığınızla ilgilidir. Para tarafsız bir araçtır; etkisi kullanıcısına  göre değişir.

Zenginlik yoluyla özelliklerinizi güçlendirmek

Zenginlik, kişisel özellikleri güçlendirmenin benzersiz bir yoluna sahiptir. Eğer cömertseniz, daha fazla zenginlik daha fazla cömertliğe yol açar. Tersine, eğer tutumlu veya bencil olmaya eğilimliyseniz, artan zenginlik genellikle bu özellikleri artırır.

Para ve mutluluk yanılgısı

Para tek başına mutluluk getirmez. Rahatlık ve güvenlik sağlasa da gerçek mutluluk genellikle ilişkiler, başarılar ve büyüme gibi maddi olmayan kaynaklardan gelir.

Geliri servetten ayırmak

Para kazanmak (gelir) ile servet biriktirmek arasında açık bir ayrım vardır. Bu farkı anlamak finansal planlama açısından çok önemlidir. Bu ayrım, sadece kazanmanın değil, tasarruf etme, yatırım yapma, nakit akışı sağlayan varlıklar ve iş kurma ihtiyacını da vurgular.

Risk-ödül dengesinin önemi

Hem finans hem de yaşamda risk ve ödülü dengelemek kritik öneme sahiptir. Hesaplanmış riskler genellikle en önemli ödüllere yol açar. Bu prensip hem yatırım kararlarınıza hem de yaşam tercihlerinize yön verir.

Bilgiye yatırım yapmak: Kurgu dışı kitaplar

Başta kurgu dışı kitaplar olmak üzere bilgiye yatırım yapmak en iyi yatırım getirisi sağlayan araçlardan biridir. Edinilen iç görüler ve dersler paha biçilmez olur ve kitapların maliyetinden çok daha fazla geri dönüş sağlar.

Kendinize inanmak

Kendine inanmak, hedeflere ulaşmanın temel taşıdır. Yeteneklerinize güvenmeniz, zorlukların üstesinden gelmenizde ve hedeflerinizin peşinden gitmenizde itici bir güçtür.

Hayatın yansımaları: Kararlar ve koşullar

Hayatınızı düşündüğünüzde geçmiş kararlarınızın mevcut koşullarınızı nasıl şekillendirdiğini görebilirsiniz. Bu farkındalık, yaşam yolunuz için seçim yapma ve sorumluluk alma gücünü vurgular.

Kendi yolunuzu seçmek

Başkalarının beklentilerine göre yaşamak yerine kişisel yaşam seçimleri yapmak özgürleştiricidir. Yolunuzu çizmek ve değerleriniz ve arzularınızla uyumlu kararlar almak çok önemlidir.

Büyüme ve konfor bölgeleri

Konfor alanınızın dışına çıkmak gelişme ve büyüme için bir katalizördür. Rahatsızlığı kucaklamak, kişisel anlamda gelişmenize ve yeni fırsatlara yol açar.

Başkalarının görüşlerinin ötesinde yaşamak

Başkalarının fikirlerinin ötesinde yaşamayı öğrenmek özgürleştiricidir. Özgünlüğü benimsemek ve kendinize karşı dürüst olmak huzuru ve kendini kabullenmeyi getirir.

‘An’da kalmak: Şimdinin gücü

Şimdiki anı yaşamak dönüştürücü bir etkiye sahiptir. Şimdiye odaklanmak stresi azaltmaya ve hayata yönelik takdirinizi artırmaya yardımcı olur.

Yalnızlıkta mutluluk bulmak

Yalnızken rahat olabilmek mutluluk için çok önemlidir. Yalnızlıkta neşe ve tatmin bulabilmeniz gerekir çünkü bu, kişinin kendisiyle ve başkalarıyla sağlıklı bir ilişki kurmasının da temelini oluşturur.

Yaşam boyu merak ve gelişme

Sürekli öğrenme ve merak zihniyetini sürdürmek hayatınızı zenginleştirir. Bu yaklaşım sizi daima meşgul eder, heyecanlandırır ve sürekli gelişmenizi sağlar.

Açık fikirliliği kucaklamak

Yeni fikirlere ve bakış açılarına açık olmak anlayışınızı genişletir ve yaşam deneyimlerinizi zenginleştirir; kişisel gelişime ve daha iyi ilişkilere yol açar.

Gençlik ve yaş

Gençliği ve yaşı göz önünde bulundurarak yaşla birlikte gelen deneyim ve bilgeliğin değerini takdir etmek ve aynı zamanda nispeten gençken her gün enerji ve coşkuya değer vermek önemli bir farkındalık yaratır.

Her işin üstesinden gelmenizi sağlayan tutku

Sevdiğiniz şeyi bulup yapmak işe yaklaşımınızı değiştirir. İş artık bir angarya olmaktan çıkar ve hayatınızın tatmin edici bir parçası haline gelir.

Başarının anahtarı olarak azim

Hedeflerinize ulaşmada azim çok önemlidir. Engelleri aşmak ve zorluklar karşısında ısrarcı olmak başarı için olmazsa olmazdır.

Yetenek mi çok çalışmak mı?

Yetenek değerli olsa da, asıl oyunun kurallarını değiştiren şey sıkı çalışmadır. Tutarlı çaba ve adanmışlık, çoğu zaman az miktardaki ham yeteneğinizi gölgede bırakır.

Başlamak için en iyi zaman: Şimdi

Ertelemek zaman hırsızıdır. Bir şeye başlamak için en iyi zamanın şu an olduğunu bilmeniz gerekir. Anında eyleme geçmek sizi ileriye doğru iter ve ivme kazandırır.

İnsanların becerileri sizi hayatta daha ileriye götürebilir

Güçlü kişilerarası beceriler geliştirmek kişisel ve profesyonel yaşamınızda çok değerlidir; ilişkiler kurmaya, kapıları açmaya ve fırsatlar yaratmaya yardımcı olur.

Kontrol edebileceğiniz şeylere odaklanmak

Hayatın kontrol edebildiğiniz yönlerine odaklanırken kontrol edemediklerinizi öylece kabul etmek, iç huzuru ve verimliliği korumak açısından hayati önem taşır.

Sadelikte ve odaklanmada dahilik gizlidir

Hayatı basitleştirmek ve gerçekten önemli olana odaklanmak netlik ve amaç getiriri. Bu yaklaşım karar vermeyi kolaylaştırır ve hayatı daha tatmin edici hale getirir.

Herkes başarıyı farklı tanımlar

Başarı özneldir. Başarıyı kendi şartlarınızla tanımlamak, toplumun standartlarına uymaktan daha tatmin edicidir.

Sağlığınız asıl zenginliğinizdir

Her şeyden önce sağlığa öncelik vermek oyunun kurallarını değiştirir. İyi sağlık, yaşamın diğer tüm yönlerinden keyif almanın temelidir.

Uykunun iyileştirici gücü

Kaliteli uyku en iyi ilaçtır. Fiziksel ve zihinsel sağlık için hayati önem taşır.

Yeterli su: Sağlığın temeli

Susuz kalmamanın sağlığınız üzerinde önemli bir etkisi vardır; bu, sağlığınızı korumanın basit ama etkili bir yoludur.

En iyi stres yönetimi aracı harekete geçmektir

Stresi yönetmek için proaktif adımlar atmak, herhangi bir pasif yaklaşımdan daha etkilidir. Eylem, çözümlere yol açar ve kaygıyı azaltır.

Hayır demenin gücü

Sınır koymayı ve hayır demeyi öğrenmek güçlendiricidir. Dengeyi korumak ve kendi ihtiyaçlarınıza ve sınırlarınıza saygı duymak çok önemlidir.

Doğru eşi seçmek

Doğru eş en büyük varlığınız olabilir. Destekleyici ve anlayışlı bir eş, kişisel mutluluk ve başarıya önemli ölçüde katkıda bulunur.

İyi evliliklerin arkasındaki zorlu çalışma

İyi bir evlilik çaba ve bağlılık gerektirir. Bu sürekli bir gelişme, anlayış ve uzlaşma yolculuğudur.

Ebeveynliğin ikili doğası

Ebeveynlik sevinç ve zorlukların bir karışımıdır. Kişiye sevgi, sabır ve sorumluluk hakkında çok şey öğreten ödüllendirici ama zorlu bir yolculuktur.

İlişkilerde acı çekmenin değeri

İlişkiler neredeyse her zaman kaçınılmaz olarak bir tür acı içerir ancak bu mücadeleye değecek birini bulmak çok önemlidir. Doğru ilişkiler, getirdikleri çabaya ve zorluklara değer.

İnsanları etkilemenin en iyi yolu onlarla ilgilenmektir

Başkalarına yönelik gerçek ilgi, onları etkilemenin ve onlarla bağlantı kurmanın en iyi yoludur; uyumluluk sağlar ve anlamlı bağlantıları teşvik eder.

Hiçbir kahramana güvenmeden kendinizi kendiniz kurtarabilirsiniz

Kendine güven ve kişisel sorumluluk çok önemlidir. Sorunlarınızı başkasının çözmesini beklemek boşunadır; kendi adınıza harekete geçmek kritik öneme sahiptir.

Şükretmek mutluluğu artırır

Şükran duymak mutluluğunuzu artırır. Eksiklikler yerine sahip olduklarınıza odaklanmak, hayata dair memnuniyet ve takdir getirir.

Mutluluk beklentilere bağlıdır

Beklentileri yönetmek mutluluk için şarttır. Gerçekçi beklentiler belirlemek ve uyarlanabilir olmak, daha az hayal kırıklığına ve daha fazla tatmine yol açar.

Sosyal çevrenizin etkisi

Birlikte vakit geçirdiğiniz insanlar hayatınızı önemli ölçüde etkiler. Kendinizi olumlu, destekleyici insanlarla çevrelemek gelişiminize ve mutluluğunuza fayda sağlar.

Mutluluk odaklı alışverişin 5 formülü

 

Mutluluk disiplinli olmaktan mı geçiyor?

 

Y kuşağının mutluluk kriteri diğer nesillerin dört misli

 

Para gerçekten mutluluk getiriyor mu?

 

Zayıf yönlerinizle yüzleşin: Başarısız insanların 5 ortak özelliği

 

Başarı için zihninizi eğitmenin 5 yolu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)