BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis35 milyar dolarlık birleşme----

35 milyar dolarlık birleşme

35 milyar dolarlık birleşme
29 Temmuz 2013 - 07:41 www.finansgundem.com

Reklam, pazarlama ve medya iletişimi iletişim alanında yıllarca yarışmış iki rakip birleşme kararı aldı

Yüzde 50-50 ortaklıkla kurulan yeni dev (Publicis-Omnicom Groupe), dünya reklam pazarının yüzde 40’ını kontrol edecek. Publicis’in başkanı Maurice Levy ve Omnicom’un başkanı John Wren, eş başkanlar olarak görev alacak.  
Hürriyet'in haberine göre, söz konusu birleşme hem Avrupa hem de ABD’deki rekabet kurumlarının onayını gerektiriyor. Her iki grupta da onlarca reklam, halkla ilişkiler ve medya iletişim şirketleri bulunuyor ve bu şirketler birbirine rakip markalara ve firmalara hizmet ediyor. Örneğin; Pepsi’nin birçok bölgedeki reklam ajansı Omnicom’a bağlı BBDO iken, Coca-Cola’nın ajansı ise Publicis’e bağlı bulunan Leo Burnett. Rekabet kurumla-rının onayıyla da kolay çözülme-yecek kadar zor ve zaman alacak bir birleşme olacağı yorumları yapılıyor. Publicis’in dün Paris’ten yaptığı açıklama da ise birleşme işleminin 2013 yılının sonunda veya 2014’ün ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.
GÖZLER DİĞER İKİLİDE
Omnicom-Publicis’in birleşme haberinin, ‘dört büyükler’den diğer ikisi Londra merkezli WPP ve New York merkezli Interpublic’te de hareketlenmeye neden olması bekleniyor. Omnicom-Publicis birleşmesinin ardından WPP, dünyanın en büyük ikinci grubu olurken, WPP CEO’su Martin Sorrell’in de harekete geçeceği söyleniyor. Sorrell’in ‘dört büyükler’in sonuncusu Interpublic’e yönelebileceği akla ilk gelen olasılıklardan. Başka bir olasılık ise, medya satın alma gücünü yükseltecek Havas’ı gözüne kestirmesi yönünde.
23 milyar dolarlık gelir
·  İki grubun 2012 yılı gelirleri toplamı 23 milyar doları buluyor.
·  Omnicom’un 2013 yılı geliri 14.3 milyar dolara yükselmiş, işletme kârı ise 1.8 milyar doları bulmuştu.
·  49 bin civarında çalışanı bulunan Publicis’in 2012 yılı geliri 5.4 milyar Euro’yu geçmişti.
·  Publicis’in 2012 yılı işletme kârı ise 835 milyon Euro’ya yükselmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)