BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleri2021’in dev fintek trendleri----

2021’in dev fintek trendleri

2021’in dev fintek trendleri
29 Aralık 2020 - 17:03 www.finansgundem.com

2020 yılı tarihe pandemi yılı olarak geçecek. Ancak bu yıl aynı zamanda getirdiği inovasyon dalgasıyla da hatırlanacak. Özellikle fintek alanında, normal koşullarda 10 yıl alacak bir değişim, yalnızca bir senede gerçekleşti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2020’de pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte birçok alanda bir inovasyon dalgası görüldü. Yalnızca aylar içinde, korona virüs aşıları ortaya çıktı. Ancak inovasyon sadece sağlık alanında görülmedi. Birçok sektörde insanlar yaşanan zorluklara karşı yenilikçi çözümleri benimsedi. Fintek de bu alanlardan biri oldu. İşte 2021’in öne çıkacak fintek trendleri.

Teknoloji finansla birleşiyor

Apple Pay’in 2014’te ve Google (Android) Pay’in 2015 yılında yılında sahneye çıkışının ardından, dijital ödemeler alanı değişim göstermeye devam ediyor. Kredi ya da banka kartınızı unutun. Şimdi tek ihtiyacınız olan cep telefonunuz. Ancak bu bile eskimiş bir haber. 2021 yılında, dijital alanı önceleyen şirketlerde, dijital finansa yönelim artacak. Gelecek yıl gözler geleneksel teknoloji şirketlerinden gelecek dev açıklamalarda olacak.

Dijital bankacılık

Yapılan bir anket çalışmasına göre, 14,2 milyon ABD vatandaşı, dijital bankaları finanslarını yönetmek için birincil sistem olarak görüyor. İngiltere’de ise bu rakam 12 milyon kişiyle, toplam nüfusun %23’üne denk geliyor. Bu trend ise yükseliş göstermeye devam ediyor.

Korona virüs krizi nedeniyle hızlanan dijital bankacılık hizmetleri, erişilebilirlik ve kullanım kolaylığı sayesinde popülerlik kazanıyor. Ancak bazı kullanıcıların tamamen dijitalleşen finans hizmetlerine güven duyması için güvenlik ve dolandırıcılık koruma alanlarında bazı adımların atılması gerekiyor.

Geleneksel bankalarla işbirliği

Konu geleneksel bankalar ve dijital karşılaştırması olduğunda, geleneksel bankaların değişen koşullara ayak uydurması gerekiyor. 

2021 yılında, geleneksel bankalar ve dijital bankalar birlikte çalışacak. Bu durum şimdiden Mastercard ve Visa’nın fintek şirketleriyle yaptığı anlaşmalarda ve Google’ın son dönemde Citi ve diğer geleneksel bankalarla yeni bir bankacılık sistemi oluşturmak için işbirliği açıklamasında görülebiliyor.

Otonom finans

İnsanların finansla olan ilişkileri dönüşüyor. Fintek şirketleri, geleneksel sistemlerde görülen bir sorun olduğunu söyledikleri erişim zorluğundan kaçış vaat etti ve daha erişilebilir bir sistem sunduğunu iddia etti. 2021’de otonom finansta bir yükseliş görülecek.

Süper marketlerde self-servis kasa dönüşümüne benzer bir şekilde, fintek şirketlerinde de otonom hizmetler, müşterilerin finansal aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlayacak. Bu sistem, tamamen dijital olarak hesap açılışı, dijital imzalar ya da çok daha farklı bir teknoloji olarak karşımıza çıkabilir.

Yapay zeka

Hem fintek şirketleri hem de geleneksel bankalar, giderek daha fazla yapay zeka (AI) çözümlerini kullanıyor. Bu durum kısmen pandemi nedeniyle hızlanmış olsa da, giderek yaygınlaşıyor. AI ve otomatik öğrenme çözümleri birçok sektörde uygulanıyor ve müşteri hizmetlerinden dolandırıcılık tespitine birçok konuda fayda sağlıyor.

Biyometrik güvenlik

Eski bir Fransız atasözü, “gücün artmasıyla, sorumluluk da artar” der. Finansal hizmetler giderek daha fazla dijitalleşirken, şirketlerin hem kendilerini hem de müşterilerini korumak için kullandığı yöntemler de bu gelişmelere ayak uydurmalı.

Dijital bir banka hesabına girdiğinizde, yüz tanıma sistemi, kimliğinizi doğrulamak için kullanılan yöntemlerden biri. Bu sistemler giderek yaygınlaşmakla kalmıyor, daha gelişmiş ve daha kesin sonuçlar veriyor. Bu 2021’de devam eden trendlerden biri olacak.

Alternatif krediler

2024’te piyasa değerinin 44 milyar doların üzerine çıkacağı tahmin edilen alternatif kredi sektöründe gelişmeler olumlu görünüyor.

Birçok insan mevcut kredi yöntemlerine alternatifleri araştırıyor ve bunun sonucunda, pazarda bu hizmeti sağlayanlar fazlalaşırken, hizmetin kalitesi artıyor. Forbes’un haberine göre bu trendin 2021 yılında daha da büyümesi bekleniyor. Sonuç olarak hem perakende müşterileri hem de şirketler, birçok hizmet imkanına sahip olacak ve kendi finansal kararlarını vermenin gücünü yaşayacak.

Regtek (düzenleyici teknoloji)

Son yıllarda fintek alanının yükselmesiyle, tüm dünyadaki düzenleyici kurumlar, modern çağa uyumlu daha etkin düzenleme sistemleri geliştirmeye çalışıyor. Finansal teknolojinin dünya için olumlu bir gelişme olduğu yadsınamaz. Ancak fintek aynı zamanda dolandırıcılar için de fırsatlar yaratıyor.

Düzenleyiciler, hizmet kullanıcılarını bu tehditlerden korumak için her zaman olduğundan daha sıkı çalışıyor. 2021 yılında, fintek sağlayıcıları, kanun yapıcılar ve düzenleyici kurumlar arasında daha fazla işbirliği göreceğiz.

İngiltere’nin Brexit mücadelesi yeni başlıyor

 

Kripto parada yeni kurallar kaçınılmaz sonu hızlandırıyor

 

Pandemi mağduru kadın çalışanlar işlerine dönebilecek mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)