Ana SayfaPara PiyasaYatırım şirketlerinden portföy önerileri---

Yatırım şirketlerinden portföy önerileri

9 / 15
Yatırım şirketlerinden portföy önerileri
01 Eylül 2015 - 15:20 www.finansgundem.com

"MERKEZ FAİZ ARTIRABİLİR"

Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen, piyasa oyuncu­larının yakın zamana kadar yüzde 60'larda olan "FED faizini eylül ayında artırır" tah­mininin son anketlerde yüzde 35'in altına indirdiğini söylüyor.

Türkiye ve global piyasaların rotasının FED faiz artırım kararına ve parasını devalüe eden Çin'in hükümet politikalarına göre şekilleneceğini söy­leyen Mergen, "1 Kasım seçimleri öncesinde FED 16-17 Eylül tarihleri ara­sında toplanacak. Bu iki gelişme öncesinde kurlarda hareketlenme göre­biliriz.

Ayrıca TCMB bu dönemde faiz artırırsa dolar ve euroda o anki seviyelerden 15-20 kuruşluk gerileme yaşanabilir. Uzun za­mandır baskı altında olan ve Yunanistan problemi ile son yılların en düşük değerle­rine kadar inen euro ise Çin'deki son geliş­meler nedeniyle kuvvetlendi. Euro/dolar paritesinin 1,17'ye kadar yükselmesi duru­munda ise içerde euro, TL karşısında 3.47'ye kadar yükselebilir. Yaşanan bu sert yükseliş nedeniyle Eylül sonu-Ekim ortala­rına kadar olan sürede euro/TL'nin 3.50'nin çok üstüne çıkması beklenmemeli" diyor.

Buna karşın Mergen, FED toplantısına kadar geçecek süreçte Merkez Bankası'nın faiz oranlarında herhangi bir artışa gitme­yeceği görüşünde. Ancak döviz sepetinde yaşanacak hızlı çıkışın Merkez Bankası'nı faiz oranlarında 150-200 puan artışa zorla­yabileceğine vurgu yapan Mergen, seçime kadar geçecek sürece ilişkin şunları söylü­yor:

"Seçime kadar euro/TL cephesinde fiya­tın euro/dolar parkesinin 1.1300-1.1750 aralığında gidip gelmesine bağlı olarak (TCMB'nin faizi artırmaması şartıyla) 3.10-3.50 aralığında dolaşmasına neden olabilir.

Dolar/TL'de ise FED faizi artışı gerçek­leştiğinde fiyatın 3.00'ün üstüne çıkması ve 3.10'a hamle yapma ihtimali doğabilir. FED faizi olmadığı takdirde seçim so­nucuna yönelik anketler ön plana çıkacaktır. Fiyat anketlere göre 2.80-3.20 aralığında (TCMB devreye girmezse) dolaşabi­lir." Ancak Mergen, gerek dö­viz, gerekse faiz cephesinin seçim sonrası kredi notu hak I kında açıklama yapması bekle­nen Fitch ve Moody's'e göre yön bulacağı hatırlatması yapıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster