Ana SayfaPara PiyasaYatırım şirketlerinden portföy önerileri---

Yatırım şirketlerinden portföy önerileri

15 / 15
Yatırım şirketlerinden portföy önerileri
01 Eylül 2015 - 15:20 www.finansgundem.com

YATIRIM ŞİRKETLERİNDEN PORTFÖY ÖNERİLERİ

ATA YATIRIM
Risksiz Portföy: Yüzde 20 hisse senedi, yüzde 40 döviz (yüzde 50 dolar yüzde 50 euro), yüzde 40 faiz.
Riskli Portföy: Yüzde 35 borsa, yüzde 40 faiz, yüzde 25 döviz (yüzde 50 dolar yüzde 50 euro).

NOOR CM

Riskli/Orta Riskli Portföy: Bu dönemde kısa vade için riskli olsa da hisse senedi piyasasında (özellikle geri çekilmelerde) yüksek getiri sağlamak isteyenler tercih edebilir. Ancak seçimler öncesi bu yönlü tavsiyelerimizi genel olarak en alt ediyoruz. Daha orta ve uzun vade yatırımlar açısında ise 70-68 bin bandı hisse pozisyonu açmak için uygun diyebileceğimiz yerler. Tabii ki hisse bazlı seçici olmak ve iyi performans gösterebilecek hisseleri tercih etmek anlamlı olacak. Gerek seçim öncesi ve gerekse sonrası portföylerde mutlak surette dolar bulundurulmalı ve bu sarmalda bir miktar güven aracı olarak görülmeli.
Risksiz Portföy: Bu süreçte tamamen risksiz portföy tercih etmek isteyen yatırımcılar ise daha çok sabit getirili ve kısmen dolar pozisyonu taşıyabilir. Özellikle 70-68 bin bandına doğru geri çekilmelerde yine İMKB-30 senetlerinden tercih edecekleri şekilde yüzde 10'luk bir hisse portföyü oluşturabilirler.

FİNANS PORTFÖY

Riskli Portföy: Yüzde 20-35 aralığında hisse senedi, kalanı bono, döviz ve mevduat ile çeşitlendirilmeli.
Orta Riskli Portföy: Yüzde 15 hisse senedi, kalan bono, döviz ve mevduata yönlendirilmeli.
Risksiz Portföy: Hisse senedi pozisyonu açılmaması, portföyün bono, döviz ve mevduata yönlendirilmesi önerilebilir.

AKPORTFÖY

Riskli/Risksiz Portföy: Her bir risk profili için dövize duyarlı ağırlıklar benzer ve anlamlı oranlarda taşınabilecekken, portföylerin risk farklılaşması hisse ve sabit getirili dağılımlar üzerinden gerçekleştirilebilir. Diğer bir deyişle benzer döviz ağırlığında, düşük riskli portföylerde yüksek oranda tahvil-bono ve eurobond ağırlığı, yüksek riskli portföylerde ise bu varlıkların yanı sıra yurtiçi ve global hisse senetleri ön planda olabilir.

GCM MENKUL KIYMETLER

Riskli Portföy: Yüzde 50 hisse, yüzde 25 döviz, yüzde 25 TL.
Orta Riskli Portföy: Yüzde 20 hisse, yüzde 40 döviz, yüzde 40 nakit.
Risksiz Portföy: Yüzde 30 döviz, yüzde 70 nakit.

MEKSA MENKUL

Orta Riskli Portföy: Yüzde 20 döviz, yüzde 30 altın, yüzde 30 hisse, yüzde 20 tahvil-bono (faiz).
Risksiz Portföy: Yüzde 30 döviz, yüzde 40 tahvil-bono, yüzde 30 altın.

VENBEY YATIRIM

Orta Riskli Ve Riskli Portföy: Yüzde 50 TL cinsi altın, yüzde 30 euro, yüzde 15 dolar, yüzde 5 (1 ay vadeli mevduat). Bu süreçte hiçbir portföy içinde hisse senedi tutulmasını önermiyoruz.
Risksiz Portföy: Mevduat ve nakitte kalınmalı.

IŞIK FX

Riskli Portföy: Bu süreçte en riskli yatırım borsa olarak görünüyor. Endeks siyasi gündeme daha duyarlı olduğu için seçime kadar satış baskısı devam edebilir. Aynı zamanda riskli sepete euroyu da koymak gerekir. Çünkü Avrupa, Çin'in hamlelerine henüz tepki vermedi. Tepki olması durumunda para birimini zayıflatmak isteyebilir.
Orta Riskli Portföy: Altın hariç emtia yatırımlarını öneririz. Özellikle petrol ve platin gibi Çin'in yüksek talebine maruz kalan ürünlerde gerileme devam edebilir. Aynı sepete dolar koymakta fayda var. Dolar kısa vadede bir miktar gerileme eğiliminde olsa da bu süreçte oluşabilecek düşüş fırsat oluşturmuş olacaktır. 2016'da 3 TL üzerinde fiyatlamalar görmemiz muhtemel.

ALB FOREX

Riskli Portföy: Yüzde 40 hisse, yüzde 30 döviz, yüzde 20 sabit getirili menkul kıymetler (tahvil, bono vs.), yüzde 10 nakit.
Orta Riskli Portföy: Yüzde 30 hisse, yüzde 30 döviz, yüzde 20 sabit getirili menkul kıymetler (tahvil, bono vs.), yüzde 10 nakit, yüzde 10 VİOP 30 kontratı açığa satış.
Risksiz Portföy: Yüzde 40 sabit getirili menkul kıymetler (tahvil, bono vs.), yüzde 30 nakit, yüzde 20 döviz, yüzde 10 hisse.

GEDİK PORTFÖY

Riskli Portföy: Yüzde 40 hisse senedi, yüzde 20 yatırım fonu (ÖST ve benzeri), yüzde 20 nakit (ON, BPP), yüzde 15 Mevduat (1 aylık), yüzde 5 (döviz veya altın) öneriyorum. Bu süreçte düşüşlerde veya seçilmiş hisse senetlerindeki fırsatlar değerlendirilerek hisse senedi po­zisyonu yüzde 50'ye yükseltilebilir. Yatırımcılara, hisse senedi pozisyonları için portföyleri için yeterli zaman ayıramıyorlar ise, "hisse senedi yoğun" fonları tercih etmelerini öneririm. Önümüzdeki dönemde, döviz pozisyonu dengeli olabilir, altın bulundurmak da yararlı olabilir.

Orta Riskli Portföy: Yüzde 10 hisse senedi, yüzde 35 yatırım fonu (ÖST, veya benzeri sabit getirili), yüzde 15 nakit (ON veya BPP), yüzde 35 mevduat (1 aylık), yüzde 5 döviz veya altın şeklinde oluşabilir. Yatırımcı piyasa koşullarına göre, hisse senedi oranını azami yüzde 25'e kadar yükseltebilir.
Risksiz Portföy: Likit ve faiz getirişi azamileştirecek dengeli ve kısa vadeli bir portföy oluşturmalarını öneririm. Portföyün yüzde 50'si 30-35 gün vadeli BPP ve mevduatta değerlenebilir. Diğer yarısı nakit olarak, ON veya BPP da günlük değerlendirilebilir. Yatırımcılar piyasa beklentilerine ve kişisel tercihlerine göre yüzde 10-15 döviz pozisyonu da bulundurabilirler.

DESTEK MENKUL

Risksiz Portföy: Bu ortamda risksiz portföy oluşturmak çok zor olacak. Yatırımcı olarak seçim öncesine kadar portföyde yüzde 40 döviz, yüzde 40 nakit, yüzde 10 altın, yüzde 10 hisse senedi tutulabilir. Seçime yaklaşırken ise, anketlere bağlı olarak esnek davranılmalı ve hükümet kurulması ihtimalinin yükselmesine göre yüzde 20 nakit, yüzde 10 altın, yüzde 70 senet tercih edilebilir. Ancak hükümet kurulmasının zaman alması ve zorlu geçmesini bekleyenler ise, kısa süreli olarak yüzde 60 döviz, yüzde 40 nakit (olası TCMB faiz artırımına karşı dövizdeki hızlı düşüşe yakalanmamak için) gibi bir portföy dağılımını düşünebilirler.

(ESİN ÇETİNEL/PARA DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster