Ana SayfaPara PiyasaYatırım şirketlerinden portföy önerileri---

Yatırım şirketlerinden portföy önerileri

6 / 15
Yatırım şirketlerinden portföy önerileri
01 Eylül 2015 - 15:20 www.finansgundem.com

"TL DEĞERLENMEYECEK"

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Di­rektörü Erdoğan Turan'a göre ise, erken seçime kadar geçecek süreçte Merkez Bankası faiz artırmadığı takdirde TL de­ğerlenmeyecek. Bunun temel nedeni ise si­yasi belirsizlik ve gelişen ülkelere genel ba­kıştaki bozulma. Son günlerde FED ve fa­iz artırımı beklentilerinin artmasının yanı sıra Çin ve global büyümeye yönelik endişelerdeki artışın gelişen ülkelerden serma­ye çıkışlarını artırdığına dikkat çeken Tu­ran, global ekonomiler ve Türkiye'ye etkilerine ilişkin şu değerlen­dirmede bulunu­yor:

"Bu durum gelişen  ülke para birimle­rini olumsuz etkiliyor.  TL için 3 TL seviye­sindeki zirve nihai zirve noktası olmayabilir. Erken seçim sonrası siyasi belirsizlik or­tadan kalkacak olsa da kurda kalı­cı düşüşler beklemekten uzağız. Burada odak noktamız FED'in fa­iz artırım hamlesi ve Çin endişele­ri olacak. Aynı durum euro/TL için de geçerli. Dolar, TL'ye karşı yılbaşından bu yana euroya göre daha çok yükseldi. Aradaki farkın korunacağını düşünüyoruz.

Faiz tarafında ise enflasyonda ciddi beklentimiz yok, bu yüzden yurtiçi belirsizlik-yurtdışı baskılar­la birleşirken ciddi düşüş bekle­mek zor. Fakat gösterge tahvilin 11.50 seviyesini aşmasını da beklemiyoruz. Yükselen kurun enflas­yonu yukarı iten etkisi de hesaba katılırsa yüzde 10 seviyesinin altı­na inmek için dış dünyadan da destek almak gerekecek. O deste­ğe dair işaret ise şimdilik yok."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster