Ana SayfaPara PiyasaYatırım şirketlerinden portföy önerileri---

Yatırım şirketlerinden portföy önerileri

10 / 15
Yatırım şirketlerinden portföy önerileri
01 Eylül 2015 - 15:20 www.finansgundem.com

"FAİZDE TEK HANE ÖNEMLİ"

Halk Yatırım Başekonomisti Banu To­kalı Kıvcı'ya göre, gerek erken seçime yö­nelik süreç gerekse FED'in normalleşme senaryolarına bağlı olarak iç piyasada oy­naklık yüksek kalacak. Bu ortamda faiz oranlarının tek haneli seviyelere dönmesi­nin son derece zor olduğuna vurgu yapan Kıvcı, şu değerlendirmede bulunuyor:

”'Söz konusu politik ve ekonomik istikrar ortamı tekrar sağlanana kadar, kurdaki yüksek volatilitenin ve enflasyonun yarattığı riskler de göz önüne alındığında, faizlerde tek haneli sevi­yelere dönmenin kısa vadede pek mümkün olmadığını düşünüyo­ruz. TL'de değer ka­zançları da sınırlı kalabi­lir. İç ve dış belirsizliklerin devam etmesinin muhtemel olduğu dönemde, yatırımcılara portföylerinde mutlaka döviz mevduatına yer vermelerini öneririz. Ayrıca BIST'teki mevcut düşük seviyeler nedeniyle, özellikle sektörel bazda (cam, çimento, gıda, havacı­lık gibi) hisseler cazip fırsatlar sunabilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster