Ana SayfaPara PiyasaUzmanlar faiz kararını nasıl değerlendirdi---

Uzmanlar faiz kararını nasıl değerlendirdi

4 / 9
Uzmanlar faiz kararını nasıl değerlendirdi
24 Nisan 2014 - 14:40 www.finansgundem.com

Finans Yatırım'dan Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) sıkı para politikasına vurgu yapmaya devam etmesini, kredisini geri kazanması yolunda önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin tüm politika enstrümanlarını sabit tuttuğunu belirterek, gecelik geç likidite penceresini %15’ten 13.5’e indirmesinin ise, bu likidite imkanı sadece özel durumlarda kullanıldığı için piyasa üzerinde etkide bulunacak bir değişiklik olmadığını söyledi.

Kanlı sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türk finansal varlıkları üzerinde miktarı azalsa da ek bir belirsizlik risk priminin fiyatlanmaya devam ettiği ve enflasyonun
olumlusuz görünümünün devam ettiği mevcut durumda TCMB’nin bu kararı piyasa ve TL istikrarı için önemli. Diğer taraftan RRR indirimlerinin gelmemesinin de, kredi piyasasında son dönemde gözlenen canlanma eğiliminin bir sonucu olduğunu söyleyebiliriz. TCMB kredi piyasasındaki gidişatı bir sure daha gözlemleyecektir. Önümüzdeki toplantılarda RRR’lara %2-3 gibi sınırlı miktarda faiz ödenmesinin de başlayabileceğini belirtelim.

TCMB’nin politika faizlerini bir sure daha sabit tutacağını öngörebiliriz. Ancak efektif fonlama faizi olan BIST interbank faizini (şu anda 10 günlük ortalaması %10.5-11% arasında seyrediyor) önümüzdeki dönemde gelişmekte olan ülke varlıklarına ilgiye bağlı olarak %10’a doğru çekebilir TCMB. Yılın ikinci yarısında, gelişmekte olan ülkelere olan ilginin artması, cari açıktaki iyileşmenin belirginleşmesi ve enflasyonun belirgin biçimde düşmesiyle son çeyreğe doğru şu anda 10%’te olan politika faizinin de sınırlı oranda indirilme imkanı doğabilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster