Ana SayfaPara PiyasaUzmanlar faiz kararını nasıl değerlendirdi---

Uzmanlar faiz kararını nasıl değerlendirdi

9 / 9
Uzmanlar faiz kararını nasıl değerlendirdi
24 Nisan 2014 - 14:40 www.finansgundem.com

Eren Can Ümüt - Destek Menkul Değerler Analisti:
TCMB’den faizler konusunda sürpriz çıkmadı. Koridor faizleri ve politika faizinin sabit bırakıldığını gördük. Fakat TCMB’den gelen söylemlere dikkat etmekte fayda var. TCMB, belirsizliklerin azaldığı, risk primi göstergelerinde kısmi iyileşme, gerektiğinde likidite politikası yoluyla ilave bir sıkılaşmaya duyulabilecek ihtiyacı azalttığını belirtti. Bu cümleden önümüzdeki PPK toplantılarında faizlerin kademeli ve düşük oranlarla indirilebileceği yorumunu çıkarmaktayız. Fakat unutulmamalıdır ki enflasyon oranımız hedeflenen seviyenin oldukça üzerinde. Çekirdek enflasyon % 9.32 olduğu bir ortamda faizleri şu aşamada artırmak çok kolay değildi.
 
YAZ AYLARINDA FAİZLERDE İNDİRİM GÖRÜLEBİLİR
Özellikle yaz aylarında enflasyonda yaşanması beklenen düşüşler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasi tansiyonda artışa sebebiyet vermemesi ile faizlerde indirim görülebilir. TCMB’nin kararının ardından USD/TL kurunun 2.1289 seviyelerine doğru geri çekilmeler görüldü. Kur üzerinde faizlerin indirilebileceği olasılığının bir miktar fiyatlanmasının sonucu olarak 2.1550 seviyelerine kadar yükseliş görülmüştü. Faizlerin sabit kalmasının ardından kur tarafında köpüğün bir miktar alındığını görüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster