BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGuindos'a göre ECB'nin enflasyon hedeflerinde riskler var----

Guindos'a göre ECB'nin enflasyon hedeflerinde riskler var

Guindos'a göre ECB'nin enflasyon hedeflerinde riskler var
30 Nisan 2024 - 08:19 www.finansgundem.com

ECB Başkan Yardımcısı Guindos, yüzde 2'lik enflasyon hedefinin riskler içerdiğini vurguladı ve "Toplantıdan toplantıya bir yaklaşım izlemeye devam edeceğiz" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos'a göre, ECB enflasyon hedefine ulaşma konusunda önemli tehlikelerle karşı karşıya ve bu tehlikeler fiyatları her iki yöne de çekebilecek faktörlere işaret ediyor.

Guindos, "Enflasyonun önümüzdeki yıl yüzde 2'lik hedefimize dönmesini beklerken, görünüm önemli risklerle çevrili. Özellikle Orta Doğu'daki jeopolitik durum enflasyon üzerinde yukarı yönlü özel bir risk oluşturuyor" dedi.

Guindos, hizmet enflasyonunun "Temmuz 2023'teki yüzde 6'ya yakın zirve seviyesinden önemli ölçüde azaldığını" ifade etti ve "Ancak, geçen yılın ikinci yarısından bu yana düşüşü durdu ve mevcut verilerin son beş ayında yüzde 4'te kaldı" diye konuştu.

Yatırımcılar bu yıl yaklaşık üç çeyrek puanlık kesinti yapılacağına dair bahis oynamaya devam ederken, Guindos yetkililerin önümüzdeki yol hakkında yorum yapamayacağını yineledi ve "Uygun kısıtlama seviyesini ve süresini belirlemek için verilere bağlı ve toplantıdan toplantıya bir yaklaşım izlemeye devam edeceğiz ve belirli bir faiz patikasına önceden taahhütte bulunmuyoruz" dedi.

Panetta'dan ECB'ye zamanında müdahale çağrısı

 

Nagel: ECB'nin enflasyonun hedefe doğru gittiğine ikna olması gerekli

 

ECB üyesi Centeno, 100 baz puandan fazla faiz indirimi olabileceğini söyledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)