Ana SayfaRöportajlarTürkiye’de kaç şirket ‘iç’ten denetleniyor---

Türkiye’de kaç şirket ‘iç’ten denetleniyor

7 / 8
Türkiye’de kaç şirket ‘iç’ten denetleniyor
20 Mayıs 2016 - 10:25 www.finansgundem.com

“FUTBOL KULÜPLERİNİN MALİ YAPISI ŞEFFAF OLMALIDIR”

-İç denetimin futbol kulüplerinde, özellikle borsaya açık 4 büyüklerdeki önemi nedir? İç denetim, şeffaflık kulüplerde uygulanmıyor mu? Uygulanmıyorsa niçin? Uygulanırsa neler değişir? Özellikle yatırımcılar ve kulüp başkanları adına bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?
-Bir kere bizim futbol kulüplerinin finansal anlamda mali durumlarının şeffaf olması lazım. Bunun şeffaf olması için bu kulüplerin idare edilme şekli, oraya gelen yöneticilerin seçilme mantığı mutlaka yazılı çizili hale gelmesi lazım. 

Şu andaki futbol kulüplerinde hiç birinin başında bir teknokrat, bir bürokrat, bir sermayedar dışında herhangi bir yöneticiyi asla göremezsiniz. (Rahmetli Süleyman Seba hariç)
Bazı bağımsız denetim şirketlerinin çoğu zaman bakıp da anlayamadığı bir mali yapıları var bu futbol kulüplerinin. Durum böyle olunca, denetimi futbol kulüpleri için düşünmek çok lüks ve fantezidir.

Ne yapmak lazım derseniz? Öncelikle bir takım yapısal problemlerini halletmeniz lazım. Yani açık ve şeffaf olacaklar. Hesap verebilir olacaklar. Manipülasyona açık olmayacaklar.

Sonuç olarak futbol kulüplerinde denetim konusu şu an için çok uzak görünüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster