Ana SayfaRöportajlarTürkiye’de kaç şirket ‘iç’ten denetleniyor---

Türkiye’de kaç şirket ‘iç’ten denetleniyor

6 / 8
Türkiye’de kaç şirket ‘iç’ten denetleniyor
20 Mayıs 2016 - 10:25 www.finansgundem.com

“KURUMSAL YÖNETİMİN TEMEL UNSURLARINDAN BİRİSİ GÜÇLÜ BİR İÇ KONTROL SİSTEMİNİN VARLIĞIDIR”

-Günümüzde oldukça önemli bir hale gelen kurumsal şeffaflıkta iç denetimin önemi nedir?
-Kurumsal yönetimin temel ilkelerinden olan şeffaflık kapsamında şirket faaliyetleri ile ilgili yatırımcıları ilgilendiren tüm bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması amaçlanır. Şirketin mali durumu, performansı, mülkiyeti ve idaresi dahil olmak üzere şirketle ilgili bütün maddi konularda doğru ve zamanında açıklama yapılmalıdır. Kurumsal yönetimin temel unsurlarından birisi güçlü bir iç kontrol sisteminin varlığıdır. İç denetim fonksiyonunun temel görevi ise iç kontrol sisteminin etkinliğini ve verimliliğini gözden geçirmektir.

İşletmelerin finansal sonuçlarının, mali bilgi ve raporlamalarının güvenilir olması işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri ve itibarları açısından son derece önemlidir. Dolayısıyla kurumsal yönetimin temel ilkelerinden olan şeffaflığın sağlanabilmesini teminen denetim fonksiyonunun gereğince yerine getiriliyor olması önem arz etmektedir. Bu çerçevede iç denetimin işletmenin pay ve menfaat sahipleri, kamu yönetimi ve düzenleyici otoritelerin beklentilerini karşılayabilmesi gerekmektedir. İç denetçiler mesleki yetkinliklerini arttırarak, eğitimlerle kendilerini destekleyerek, mesleki sertifikalar edinerek ve uluslararası iç denetim standartlarını çalışmalarında uygulayarak bu beklentileri karşılayabilirler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster