Ana SayfaRöportajlar“Türk İslam Katılım Bankası olsun”---

“Türk İslam Katılım Bankası olsun”

9 / 9
“Türk İslam Katılım Bankası olsun”
17 Mart 2013 - 20:40 www.finansgundem.com

BEN OLSAM İLK ADAPAZARI’NDA ŞUBELEŞİRİM
-Lisansı alsanız ilk olarak ne yaparsınız? Nerelerde şube açarsınız?
Celal Balabanlı:
Onları bana sormayın. Bu konu tamamen alıcının stratejisidir. Anlattım biliyorsunuz, ben şu anda sıfırım. Ama ben olsam ilk Adapazarı’nda müze yaparım. Bankaya ait binamız var Adapazarı’nda. Hızla şubeleşirim ve çok hızla da kurulur. Mülk almam, kiralarım ‘masraf olmasın’ diye ve halk tipi bankacılık yaparım çünkü orada boşluk var. Kurumsal bankacılık tabi ki ayrı onun için Anadolu’da şube açmaya gerek yok bu bilgisayar çağında. Para olduktan sonra her şey hazır. Bu arada emekli bankacı asla almam, gençleri alırım. Genel Müdür’ü emekli yapmam, onu da gençlerden yaparım. 
-Bankanın eski şubeleri olarak hizmet verdiği binaların (gayrimenkullerin) hala sizin elinizde (Sandığın malı) olanları var mı?
Celal Balabanlı:
Yok. Bizden sermaye olsun diye bankaya aktarıldı ve banka da onları sattı. Yani bizde yok. Ben geldiğimde de yoktu, çoğu da ucuza gitti zaten. Korkunç büyük bankaydık. Yapı Kredi’den, Garanti’den bile büyüktük tabi ki o yıllarda. Belki onların gayrimenkulü yoktu bizim vardı. Ama artık şu anda bizde yok, bankada da yok. Belki birkaç tane vardır. Zaten gayrimenkul almasına gerek yok. 550 milyon parası var. 
-Size göre şu anda Türk Ticaret Bankası’nın dolduracağı bir boşluk var mı sektörde?
Celal Balabanlı:
Bir tek ‘katılım bankacılığı’nda var, milli banka olarak ve korkunç bir talep olur. Bana göre boşluk milli bankada. Türkbank bugünkü konjonktürde açılması gereken İslam bankasıdır ve Türkiye’nin menfaatinedir.
Fotoğraflar: Sinan ÖZEL

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA ATİK19 Mart 2013 17:49

    KİNCİ ADRES TÜRKBANK İSMİ YETERLİ OLACAKTIR.İNANIYORUM O GÜNLER ÇOK YAKIN......SEVGİLER.

  • SUAYİP EREN18 Mart 2013 10:21

    ODÖNEMDE YAPILAN YANLIŞ UYGULAMALR.VE KASTİ HAREKETLER.BİR ÇOK YATIRIMCI VE ÇOK ORTAKLI İŞLETMELER BATTI VEYA BATIRILDI BEYAZ KIRMIZI YEŞİL SERMEYE DİYE CEPE ALINMIŞTI.AÇILMASI İNŞALLAH ORTAKLARINA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLUR İNŞALLAH.

  • KADRİYE CAN18 Mart 2013 09:43

    TÜRK TİCARET BANKASINA GECE GÜNDÜZ HİZMET VERMİŞ 13 YILLIK ÇALIŞANI OLARAK BANKAMIZIN YENİDEN DİRİLİŞİNİ GÖRMEKLE MUTLULUKLARIN EN GÜZELİNİ YAŞAYACAĞIZ. TEŞEKKÜRLER

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster