Ana SayfaRöportajlar“Türk İslam Katılım Bankası olsun”---

“Türk İslam Katılım Bankası olsun”

5 / 9
“Türk İslam Katılım Bankası olsun”
17 Mart 2013 - 20:40 www.finansgundem.com

2 BİN KİŞİYİ KURTARAMADIK, ONLAR SEFİL OLDULAR
-Türk Ticaret Bankası bugün olsaydı, sektörün yabancılaştığı bir dönemde bankacılık sektöründeki yeri size göre ne olurdu?
Celal Balabanlı:
Şimdi nedir, bankalar tekelleşti. Bu da ne demektir, Türkiye’de herkes milli bankanın gerekliliğini anladı. Hükümet de anlamıştır mutlaka. Kurulması için sermaye bulunabilir. Halkın tasarrufunu arttırmamız lazım. Yok o kredi, yok bu kredi ve kredi kartları en büyük derttir. Ticaret Bankası o zaman üretime, ticarete direkt kredi veren bankaydı. Böyle bir bankaya ihtiyaç olduğu için ortaya çıkıyor. Bence Türkiye’de hükümetin her iki milli bankaları da açacağına inanıyorum ve açması da gerekir. Tasarruf oranımızı arttırmamız için ve ilk krizde kaybolmamak için.   
-Bankanın o dönemde 6 bini emekli olmak üzere 9 bin çalışanının şu anki durumu nedir? Bunlar hala sizin üyeniz mi?
Celal Balabanlı:
2 bin çalışanımız atıldı. Sizin o dediğiniz 80-90 yıllar arasıdır. 8 bin üyemiz var. Benim geldiğim zaman 5 bin’e, 5 bin’dik 1996 sonu. Sonra işte hükümet o süreçte hep bankaya baskı yapar ‘atın adamları’ diye. Halbuki ‘satın’ deseler gayrimenkulleri, ama maalesef ‘işten atın’la başlarlar. Biz çoğunu koruduk ama, en son kapanırken 2 bin kişiyi kurtaramadık. Onlar sefil oldu, paralarını çektiler munzamdan.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA ATİK19 Mart 2013 17:49

    KİNCİ ADRES TÜRKBANK İSMİ YETERLİ OLACAKTIR.İNANIYORUM O GÜNLER ÇOK YAKIN......SEVGİLER.

  • SUAYİP EREN18 Mart 2013 10:21

    ODÖNEMDE YAPILAN YANLIŞ UYGULAMALR.VE KASTİ HAREKETLER.BİR ÇOK YATIRIMCI VE ÇOK ORTAKLI İŞLETMELER BATTI VEYA BATIRILDI BEYAZ KIRMIZI YEŞİL SERMEYE DİYE CEPE ALINMIŞTI.AÇILMASI İNŞALLAH ORTAKLARINA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLUR İNŞALLAH.

  • KADRİYE CAN18 Mart 2013 09:43

    TÜRK TİCARET BANKASINA GECE GÜNDÜZ HİZMET VERMİŞ 13 YILLIK ÇALIŞANI OLARAK BANKAMIZIN YENİDEN DİRİLİŞİNİ GÖRMEKLE MUTLULUKLARIN EN GÜZELİNİ YAŞAYACAĞIZ. TEŞEKKÜRLER

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster